POTRAGA ZA DANKOM (2) SE NASTAVLJA OPERATIVNIM PUTEM: Istraga ide u novom pravcu; Pomoć nude i iz regiona da se pronađe malena (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 03. 2024. u 06:47 >> 22:43

DVOGODIŠNjA Danka Ilić nestala je u utorak, oko 13.45 sati, u okolini Bora. MUP je nakon 27 sati detaljne pretrage terena u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavio dalju pretragu.

ПОТРАГА ЗА ДАНКОМ (2) СЕ НАСТАВЉА ОПЕРАТИВНИМ ПУТЕМ: Истрага иде у новом правцу; Помоћ нуде и из региона да се пронађе малена (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti/MUP/Društvene mreže

Hrvatska nudi pomoć

Hrvatski mediji sa velikom pažnjom prate potragu za Dankom Ilić iz Bora.

Kako navodi jedan od hrvatskih portala, pomoć je ponuđena i iz Zagreba, o čemu opširnije možete pročitati klikom OVDE.

Šta sve do sada znamo?

Snimak ispred kuće

Istraga ide u novom pravcu

MUP Srbije, saopštio je da je obustavio potragu za malom Dankom Ilić (2), na području Banjskog Polja i Brestovačke banje. "Novosti" su došle do saznanja da su dosadašnje informaicje uputile na novi pravac.

MUP se hitno oglasio

Ministarstvo unutrašnjih poslova dalo je saopštenje povodom pootrage za nestalom devojčicom iz Bora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Sve detalje pročitajte OVDE.

U potragu se uključili forenzičari i Kriminalistička policija

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala pre više od 24 sata u mestu Banjsko Polje, danas je dodatno proširena, a njoj su se pridružili i forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije, javlja reporter Tanjuga sa terena.

Više informacija možete pročitati klikom OVDE.

Roditelji Danke i dalje u policiji

Kako "Novosti" saznaju, roditelji male Danke Ilić (2), koja je juče nestala kod Bora, i dalje su u policiji.

Opširnije na sledećem LINKU.

Telefon Dankine majke poslat na veštačenje

Majci nestale devojčice Danke Ilić (2) policija je uzela telefon i poslala na veštačenje.

Kako saznajemo, to je uobičajena procedura, jer je ona poslednja videla dete i bila sa njim.

"Novosti" ispred kuće Dankinih bake i dede

Mup objavio najnovije fotografije potrage

Devojčica (2) Danka Ilić iz Bora nestala je juče u naselju Banjsko polje. Od trenutka nestanka traje intenzivna potraga za devojčicom.

MUP je objavio najnovije fotografije potrage za malom Dankom, te kako navode intenzivna potraga je i dalje u toku.

Male Danke nema na snimku koji je policija proveravala

Nestale devojčice Danke (2) nema na snimku nadzorne kamere jedne od kuća u Banjskom polju, koji je policija pregledala, saznaju "Novosti".

Policija je pregledala da li ima sigurnosnih kamera na mestu gde je nestala devojčica. Kamera je pronađena samo na jednoj kući, te je taj snimak policija uzela i proverila u pokušaju da dođe do novih informacija. 

Komšije male Danke za "Novosti"

Šta su nam rekle vidno potrešene komšije male Danke i njene porodice pogledjate u videu koji sledi.

Deda male Danke van sebe, ne želi odustati dok ne pronađu unuku

Deda male Danke Ilić, koja je juče nestala, vidno je utučen, sedi u kolima pored hitne pomoći i čeka informacije o svojoj unuci, koja je juče nestala u Banjskom polju kod Bora.

Opširnije pročitatje klikom na ovaj LINK.

Sve službe okupljene ispred kuće gde je nestala mala Danka

Žandarmerija "češlja" selo

Banjsko polje od jutros je pusto - na ulicama nema meštana. 

Pripadnici žandarmerije trenutno detaljno pretražuju mesto. 

Fotografije sa lica mesta možete pogledati OVDE.

Blokirano selo

Selo u kome je nestala devojčica je potpuno blokirano te policija ne dozvoljava ulazak.

Foto: M.Kolašinac

Foto: M.Kolašinac

Majka i otac daju iskaz u policiji

Roditelji male Danke Ilić, koja je nestala juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje, daju iskaz u policiji.

Foto: Facebook

Pozlilo ocu 

Prema rečima komšija i policajaca koji učestvuju u potrazi i istrazi, vest o nestanku deteta najdramatičnije je primio otac male Danke, zbog njega je sinoć dolazila i hitna pomoć s obzirom na to da mu je od stresa pozlilo, piše "Blic".

Oglasio se otac devojčice

Na društvenim mrežama prvi put od nestanka, oglasio se i otac malene Danke iz Bora, Miloš.

Miloš Ilić, otac dvogodišnje Danke koja je juče oko 13.45 sati nestala iz Banjskog polja kod Bora, oglasio se na društvenim mrežama rečima: "Zlato tatino, naći će te tata! Svete moj mali".

Miloš je podelio i sliku svoje kćerke, koja u maju tek puni dve godine, slikanu juče u Banjskom polju, pre nego što joj se izgubio svaki trag.

Foto: Društvene mreže

Potraga trajala celu noć

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Foto: Privatna arhiva

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu koja je trajala celu noć su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu, to mogu da učine u koordinaciji sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Potraga za nestalom devojčicom ušla u 16. sat

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je u utorak da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi.

- To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke - rekao je Milikić. On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je za Tanjug da su u potragu za nestalom Dankom Ilić uključeni i helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren, i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim.

- Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen - rekao je Aleksić. On je istakao da Gorska služba spasavanja deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribucija informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

SNIMAK IZ BORA: Potraga za malom Dankom - Žandarmerija u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!