U SRBIJI ĆE OPET BITI PRISUTAN ČUDAN FENOMEN: Posle toplog vikenda stiže novo zahlađenje, temperatura pada za deset stepeni

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 03. 2024. u 07:52

U SRBIJI će danas posle hladnog jutra, ponegde i sa slabim mrazem, biti promenljivo oblačno i toplije vreme, u Banatu i pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

У СРБИЈИ ЋЕ ОПЕТ БИТИ ПРИСУТАН ЧУДАН ФЕНОМЕН: После топлог викенда стиже ново захлађење, температура пада за десет степени

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Prolazno naoblačenje, koje će posle podne zahvatiti zapadne i južne krajeve, tokom večeri i noći premeštaće se ka severoistoku, ponegde uslovljavajući kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak.

Duvaće slab i umeren, a na jugu Banata umeren i jak vetar, koji će krajem dana biti u pojačanju. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do pet stepeni, najviša dnevna od 10 do 15.

U Beogradu će danas posle hladnog jutra biti promenljivo oblačno i toplije vreme. Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi. Duvaće slab i umeren vetar, koji će uveče biti u pojačanju. Jutarnja temperatura biće od jedan do pet, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U Banatu je danas na snazi žuti meteo alarm zbog jakog vetra. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

"Žuta kiša"

Ove nedelje imali smo nagli pad temperature i maksimalne dnevne do 10 stepeni sa obilnom kišom.

Dnevna temperatura biće u porastu i u nedelju bi bio taj jedan pik temperature sa maksimalnim vrednostima blizu 20 stepeni. Malo svežije biće u Negotinu gde je tzv. zona zastoja. Za danas se očekuje pojava jutarnjeg mraza, bar u polovini mesta. Ali sledi nam promena vremena, nakon toplog vikenda, sledi nam u ponedeljak naoblačenje, blagi pad temperature i kiša. Zanimljivo bi da bi sa tom kišom, u noći između nedelje i ponedeljika, bilo malo i prljave kiše. Ono što ljudi zovu žuta kiša, kod nas dolazi uglavnom kao sitna prašina.

Sredinom naredne sedmice će zahladneti slično kao što smo imali u četvrtak i petak. Posle tih 20 stepeni u nedelju, negde oko srede i četvrtka će maksimalne temperature biti 10 do 12 stepeni. Posle toga sledi ponovo porast temperature na nekih 17 stepeni. Ne bih smeo da tvdim, ali gledajući obrazac vremenskih prilika iznad Evrope ne bi trebalo da bude ozbiljnijih zahlađenja u smislu da padne sneg u nižim predelima. Da podsetim, srednji datum padanja snega za većinu mesta je poslednja sedmica marta. U Beogradu je to 21. mart.

BONUS VIDEO: PLjUSAK U BEOGRADU - Kiša se sručila na prestonicu

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!