PROLEĆE U JANUARU, ALI STIŽE PROMENA: Vremenska prognoza za četvrtak, 25. januar

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 01. 2024. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

ПРОЛЕЋЕ У ЈАНУАРУ, АЛИ СТИЖЕ ПРОМЕНА: Временска прогноза за четвртак, 25. јануар

Foto: D. Balšić

VREME U SRBIJI

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabim padavinama i najvišom temperaturom do 13 stepeni.

Na severu i u Negotinskoj Krajini biće uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, dok se u ostalim krajevima očekuju mestimično slabe kratkotrajne padavine, u nižim predelima kiša, a u planinskim sneg.

Vetar umeren i jak, na severu Vojvodine i istoku Srbije i olujni, zapadni i severozapadni vetar, sa najjačim udarima u planinskim predelima istočne Srbije.

Najniža temperatura od -2 stepena do 5 stepeni, a najviša od 8 do 13 stepeni.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, pre podne je moguća kratkotrajna kiša, a posle podne se očekuju i sunčani intervali.

Vetar umeren do jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 2 stepena do 5 stepeni, a najviša oko 11 stepeni.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U petak iznad većeg dela suvo sa sunčanim intervalima, samo na istoku i jugoistoku Srbije oblačno, tek ponegde uz slabe mešovite padavine.

Severozapadni vetar biće u kratkotrajnom slabljenju.

Uveče na severozapadu naoblačenje, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih predela Srbije, uslovljavajući prolaznu kišu u nižim i sneg u brdsko-planinskim predelima, ali i lokalnu pojavu poledice usled zaleđivanja mokrih površina.

U subotu ponovo vetrovito sa jakim severozapadnim vetrom, koji će dostizati i udare olujne jačine.

U toku dana postepeno razvedravanje, a oblačno sa kišom i snegom zadržaće se samo ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku Srbije.

U nedelju vetar u slabljenju, a slabe kratkotrajne padavine biće moguće samo u brdsko-planinskim predelima.

Sledeće sedmice suvo i toplije uz promenljivu oblačnost i sunčane intervale.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu