OBJAVLJEN SPISAK: Đacima 8.100, studentima 13.000 dinara - prve isplate krajem decembra

B.B.

28. 11. 2023. u 11:13

Ministarstvo prosvete objavilo je spisak studenata i učenika koji nastavljaju da primaju studentske i učeničke stipendije za nadarene u školskoj 2023/2024. godini.

ОБЈАВЉЕН СПИСАК: Ђацима 8.100, студентима 13.000 динара - прве исплате крајем децембра

Foto Stefan Palackov

Oni su dužni da odmah otvore tekući račun u najbližoj ekspozituri Banke Poštanska štedionica, ukoliko nemaju već otvoren račun u Banci.

Besplatan studentski i učenički račun za uplatu stipendija za nadarene može se otvoriti u bilo kojoj ekspozituri Banke, uz ličnu kartu i indeks.

Učenici koji su punoletni i poseduju ličnu kartu račun mogu otvoriti samostalno, uz đačku knjižicu. Maloletni đaci (bez obzira na to da li poseduju ličnu karti ili ne) račun otvaraju obavezno uz prisustvo roditelja, uz dostavljanje izvoda iz matične knjige rođenih i đačke knjižice.

Ukoliko maloletno lice poseduje ličnu kartu, i došlo je sa roditeljem čije se ime nalazi u ličnoj karti, nije potrebno donositi izvod iz matične knjige rođenih, u suprotnom je neophodan.

Iznos učeničke stipendije je 8.100 dinara mesečeno, a studentske 13.000 dinara. Prve isplate se očekuju krajem decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA STRATEGIJA: Evo šta Ukrajinke sada rade kada moraju na teren protiv Ruskinja (VIDEO)