SRPSKA TRADICIJA USRED PARIZA: Folkloraši zaigrali kolo, Francuzi ih posmatrali sa oduševljenjem (VIDEO)

Novosti online

19. 10. 2023. u 11:27

FOLKLORAŠI iz Srbije napravili su pravi haos na ulicama "Grada svetlosti", kada su na poziv lokalnih zvaničnika učestvovali na lokalnom festivalu, gde su svojim znanjem oduševili prisutne gledaoce, koji su ih nagradili velikim aplauzom na kraju nastupa.

СРПСКА ТРАДИЦИЈА УСРЕД ПАРИЗА: Фолклораши заиграли коло, Французи их посматрали са одушевљењем (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Još jednom su sjajni članovi KUD-a „Izvor“ osvetlili obraz našeg naroda u Francuskoj. Ne postoje reči hvale za ovo kulturno-umetničko društvo koje, kao i ostali naši KUD-ovi, na pravi način čuvaju srpsku tradiciju daleko od Srbije, ali i na pravi način promovišu najlepše vrednosti srpskog naroda Francuzima.

Učestvovali na poznatom festivalu

Ovaj put „izvoraši“ su zaigrali kolo u čuvenom boemskom kvartu Monmartr u XVIII arondismanu Pariza. Povod je bio događaj Fete des Vendanges (festival žetve). Na poziv opštine osamnaestog pariskog arondismana igrači KUD-a „Izvor“ učestvovali su u defileu gde su igrali kolo nastupajući pored još četrdesetak grupa iz različitih delova sveta.

Ovaj čuveni festival jedan je od najoriginalnijih koji se održavaju u francuskoj prestonici i Francuzi ga obožavaju.

Kud „Izvor“ je ove godine učestvovao sa igračima iz prvog sastava, ali i sa veteranima. Njihov performans je video veliki broj Francuza, a na kraju su naši „izvoraši“ dobili najveći aplauz od svih ostalih grupa. Dok su nastupali na ulici, čak su Francuzi izlazili iz svojih auta da oduševljeno pogledaju srpsko kolo koje se ponosno igra na ulicama Pariza.

(Svi Srbi u Parizu)

BONUS VIDEO: PROHODALE TRSTENIČKE BEBE IZ EPRUVETE: Posle decenije borbe, porodica Ljutovac dobila Saru i Uroša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)