ZA VIKEND STIŽE ZAHLAĐENJE: Prodor hladnog fronta donosi kišu sa grmljavinama - evo kada će se vratiti letnji dani

Novosti online

01. 09. 2023. u 17:40

DANAŠNjI dan doneće smenu sunčanih i oblačnih intervala, a posle podne u jugozapadnim predelima može biti i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C.

ЗА ВИКЕНД СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ: Продор хладног фронта доноси кишу са грмљавинама - ево када ће се вратити летњи дани

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Vikend pred nama biće sunčan i pravi letnji. Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C. Drugog dana vikenda iz centralne Evrope i sa područja Alpa očekuje se prodor hladnog fronta. On će u nedelju pred kraj dana stići prvo do Vojvodine, a tokom večeri i noći i do ostalih predela Srbije i doneti zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Početkom sledeće sedmice očekuje se promenljivo oblačno i svežije, na jugu i istoku sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, dok se na severu očekuje razvedravanje. Duvaće veoma jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 20 do 25°C. U utorak malo toplije, maksimalna temperatura od 24 do 28°C.

Od sredine sledeće sedmice pod uticajem snažnog anticklona očekuje se stabilno i toplo vreme, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice vreme biti sunčano i pravo letnje, uz temperature oko i preko 30°C, a prema kraju sedmice biće i sve toplije.

Dakle, prvih 10-ak dana septembra, a prema trenutnim prognozama i prva polovina septembra biće stabilna, uz letnje vreme, samo se oko 3-4. septembra očekuje osveženje sa prolaznim padavinama.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

ŠKOLA JE POČELA: Pitali smo Beograđane da li se sećaju svog polaska u prvi razred

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)