DA LI NAUČNA ISTRAŽIVANJA KRŠE ETIKU? Beograd, prvi grad u istočnoj Evropi, domaćin folozofske konferencije

Lj.B.

01. 09. 2023. u 17:50

NAJVEĆA evropska konferencija iz filozofije nauke EPSA23 održaće se u Beogradu od 20. do 23. septembra u Kolarčevoj zadužbini.

ДА ЛИ НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА КРШЕ ЕТИКУ? Београд, први град у источној Европи, домаћин фолозофске конференције

privatna arhiva

- Ova konferencija prvi put se odvija u istočnoj Evropi, a Beograd će tako biti prvi grad sa ovih prostora u kome će se održati konferencija ovog nivoa na kojoj će učestvovati  renomirani stručnjaci iz celog sveta - kaže nam Aleksandra Vučković, koja je, uz još nekoliko kolega iz Srbije i dijaspore, lokalna organizatorka ove konferencije. 

Teme o kojima će se raspravljati su filozofija nauke, interdsiciplinarna istraživanja, veštačka inteligencija, metodologija i etičnost naučnih istraživanja, filozofija medicine i mnoge druge.

- Evropska asocijacija za filozofiju nauke (European Philosophy of Science Association) ovaj događaj organizuje svake druge godine na drugoj lokaciji i pre dve godine smo kolege i ja došli na ideju da se prijavimo na konkurs i da ovaj događaj dovedemo u Srbiju - kaže ova mlada naučbnica. - Pobedili smo na konkursu i zahvaljujući tome, uz podršku Kongresnog biroa Srbije, sada će konferencija biti održana u Beogradu.

BONUS VIDEO:

ŠKOLA JE POČELA: Pitali smo Beograđane da li se sećaju svog polaska u prvi razred

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule