STIŽE NOVI TOPLOTNI TALAS "NERON" Meteorolog Ristić do detalja otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje: Pljuštaće i kiša

Novosti onlajn

14. 08. 2023. u 08:38

U SRBIJI od početka ove nedelje čeka nas postepeni porast dnevne temperature, u utorak uveče i sredu će padati kiša, dok nas do kraja sedmice čeka i do 37 stepeni, kaže meteorolog Ivan Ristić.

СТИЖЕ НОВИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС НЕРОН Метеоролог Ристић до детаља открио какво нас време чека до краја недеље: Пљуштаће и киша

Foto Tanjug/AP

- I prethodnih dana smo najavljivali jačanje afričkog anticiklona nazvanog "Neron". Narednih dana leto i tropski dani nam se polako vraćaju. Narednih dana čeka nas pretežno sunčano vreme sa temperaturama u postepenom porastu. Od danas dnevna temperatura širom naše zemlje kretaće se od 30 do 34 stepena Celzijusa, s tim što će u utorak doći do stvaranja slabo izraženog visinskog ciklona iznad Grčke koji će usporiti priliv ovog toplog afričkog vazduha koji nam dolazi.

Zato se u utorak uveče i u sredu u Srbiji očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - objašnjava meteorolog Ristić i dodaje:

- Zatim od četvrtka ponovo se vraća sunce i dalji porasti temperatura koje će se do kraja nedelje kretati između 33 i 37 stepeni Celzijusa.

Meteorolog kaže i da je ovo poslednji tropski talas na našem području sa temperaturama preko 30 stepeni Celzijusa.

- Ovaj talas sa pravim letnjim temperaturama se završava oko 25. avgusta, kada nas očekuje i naoblačenje koje nam donosi kišu, ali i zahlađenje.

Podsetimo, i Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će od 17. do 21. avgusta u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo vreme.

- Uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima, a ređe na severu zemlje - najavio je RHMZ.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)