POTRESNE REČI TERAJU SUZE NA OČI: Oglasila se majka dečaka ubijenog u "Ribnikaru"

Novosti online

17. 07. 2023. u 13:05

MAJKA četrnaestogodišnjeg dečaka Andrije Č., talentovanog pijaniste, koji je ubijen u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, kada je u učionici zapucao Kosta K. (13), prvi put se oglasila na društvenim mrežama.

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ ТЕРАЈУ СУЗЕ НА ОЧИ: Огласила се мајка дечака убијеног у Рибникару

Foto: Printskrin/Jutjub

Andrija Č. je jedini dečak koji je ubijen tog kobnog 3. maja, a osim njega živote od ruke Koste K. je izgubilo osam devojčica i čuvar škole, dok je jedan dečak teško povređen.

Majka ubijenog dečaka se sada prvi put oglasila i uz njegovu fotografiju na Fejsbuku objavila kratku poruku.

- Voli te mama beskrajno - napisala je ona.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Roditelji ovog dečaka, koji je bio talentovani pijanista, prvi put su se oglasili prošle nedelje kada je njegov otac objavio dečakov nagrađeni esej ne temu "Novi početak", u kom on govori o planovima za svoju budućnost.

- Svi imamo neke nove početke. Nekima novi počeci predstavljaju prepreku u životu, dok su za neke novi počeci novi izazovi, uzbudljive avanture, životni cilj... To može biti polazak u školu, preseljenje ali i neka nova simpatija. Za mene novi početak predstavlja moje buduće školovanje u inostranstvu.

U muzičku školu sam krenuo sa šest godina. Sada imam trinaest i idem u sedmi razred osnovne i prvi razred srednje muzičke škole. Naporno je, moram priznati, ali ako volite ono što radite, ništa nije teško.

Tokom dosadašnjeg muzičkog školovanja osvojio sam brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Moji profesori smatraju da sam veoma talentovan i savetuju mi nastavak školovanja van Srbije na nekoj od prestižnih akademija.

Odlaskom iz Srbije imaću prilike i da obiđem neke znamenitosti drugih zemalja, doživim nešto nezaboravno, razvijem nova prijateljstva. Na akademiji ću upoznati i druge talentovane muzičare sa kojima ću zajedno moći da sviram. Ko zna, možda i napravimo naš mali orkestar koji će zasvirati kompozicije Mocarta, Štrausa, Mahlera na nekoj ogromnoj sceni. Nadam se da ću imati prilike da upoznam i neke svetske poznate pijaniste kao što su Lang Lang, Ivo Pogorelić, Jevgenij Kisin... Možda će mi se ukazati i šansa da budem student masterklasa prestižnih profesora.

Ja sanjam velike snove i nadam se da ću ih jednog dana ostvariti. Odlazak u inostranstvo je samo deo mojih snova, samo još jedan novi početak. Možda sada mislite da sam samo zanesenjak i da su moji snovi nedostižni, ali ja verujem da uz talenat i rad nemoguće ne postoji - napisao je u svom eseju Andrija Č.

Andrija Č. je sahranjen na Lešću. Njegov ubica Kosta K. se nalazi na jednoj psihijatrijskoj klinici na posmatranju. Masovnom ubici Kosti K. ne može da se sudi jer on nije krivično odgovoran, s obzirom na to da je u trenutku zločina imao manje od 14 godina, piše Informer.

BONUS VIDEO: ISPRED ŠKOLE MRTVA TIŠINA: Veliki broj građana odaju počast u knjizi žalosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)