ZAŠTO JE NEBO IZNAD SRBIJE "ZAMUĆENO": Iako prži sunce nema plavetnila, poznati meteorolog objasnio šta je razlog

Novosti online

13. 07. 2023. u 18:40

U SRBIJI protiče drugi toplotni talas ovog leta, koji je znatno duži i intenzivniji od prethodnog. Toplotni talas potrajaće sa manjim zahlađenjem sve do 26. jula, upozoravaju meteorolozi.

ЗАШТО ЈЕ НЕБО ИЗНАД СРБИЈЕ ЗАМУЋЕНО: Иако пржи сунце нема плаветнила, познати метеоролог објаснио шта је разлог

Foto: D. Milovanović/Fejsbuk/Ivan Ristić

Međutim, mnogi građani su primetili da je tokom ovih tropskih dana nebo nad Srbijom zamućeno odnosno da nema nebesko plavu boju.

Meteorolog Ivan Ristić napisao je na svom Fejsbuk profilu da je reč o pesku iz Sahare.

- Puno peska iz Sahare iznad nas štiti nas od sunčevog zračenja, smanjuje intenzitet, ali zato boja neba nije nebesko plava - objasnio je meteorolog Ristić.

Podsetimo, Ristić je rekao da od vikenda ponovo jača jezgro vrelog afričkog vazduha, poznatiji kao Lucifer, i ponovo podiže temperaturu.

- Najtopliji dani biće ponedeljak, utorak i sreda, kad će negde temperature biti i do 40 stepeni. Između srede i četvrtka nas čeka manje osveženje s pljuskovima. Nakon 20. jula nećemo imati nalete vrućeg vazduha, ali će se temperature kretati između 30 i 35 stepeni. Zahlađenje nas očekuje od 26. jula, dolaze oblaci i dugo očekivano osveženje, i to je kraj toplotnog talasa.

(Kurir)

BONUS VIDEO: DRINSKA REGATA - Od Rogačice do Ljubovije zaplovilo oko hiljadu plovila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu