SRBI SE PRVI SUPROTSTAVILI ZAPADU: Osvrt Gorana Šarića na 500 dana rata u Ukrajini i razlozima izbijanja sukoba (VIDEO)

J. S.

07. 07. 2023. u 21:34

NI posle 500 dana trajanja, rat u Ukrajini ne jenjava a izgledi da se oružani sukob okonča su minimalni – smatra Goran Šarić koji i u ovom osvrtu nastoji da analiza događaje koji su doveli do sukoba na tlu Ukrajine te da ukaže na buduće geopolitičke procese .

СРБИ СЕ ПРВИ  СУПРОТСТАВИЛИ ЗАПАДУ: Осврт  Горана Шарића на  500 дана рата у Украјини и разлозима  избијања  сукоба (ВИДЕО)

KCNS

Šarić govori o istorijskom kontekstu koji je doveo do sukoba dojučerašnje braće na istoku Evrope i o  posledicama koje će trpeti pre svega  Rusija i Ukrajina, a zatim i Evropa.Postavlja, pritom, zanimljivo pitanje  pitanje – da li je ovo u stvari rat Velike Britanije i Rusije koji traje više od 300 godina?

Govoreći o poziciji Srbije u svetlu aktuelnih događaja, mestu na koje bi trebalo da se pozicionira i  da se bori za sopstvenu egzistenciju u ovom geopolitičkom trenutku, Šarić ističe da su se Srbi, verujući u neki pošteniji svet, suprotstavili zapadnjačkim elitama i pre Rusije i Kine.

Predavanje katoličkog teologa Gorana Šarića „500 dana rata u Ukrajiniˮ može se  pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)