MINISTAR GAŠIĆ I IGOR JURIĆ POTPISALI MEMORANDUM O ZAŠTITI DECE: Zajednički, protiv nasilja i delinkvencije

Z. GRUMIĆ

23. 06. 2023. u 19:27

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić potpisali su danas u Novom Sadu Memorandum o saradnji MUP-a sa tom NVO, dokument kojim će se doprineti razvoju strategije u vezi sa prevencijom vršnjačkog nasilja i maloletničke delinkvencije.

МИНИСТАР ГАШИЋ И ИГОР ЈУРИЋ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О ЗАШТИТИ ДЕЦЕ: Заједнички, против насиља и делинквенције

Z. Grumić

Bezbednost dece je među prioritetima Ministarstva unutrašnjih poslova koje ima kapacitete, znanje, volju i istrajnost u sprovođenju svih aktivnosti na prevenciji i suzbijanju svih oblika nasilja nad najmlađima, izjavio je ministar Gašić i naglasio da pripadnici MUP-a vrlo predano rade na sprečavanju i suzbijanju maloletničke delinkvencije, vršnjačkog i drugih oblika nasilja nad decom.

Gašić je, nakon što je zajedno sa Jurićem potpisao memorandum, ukazao na značaj informisanja, edukacije i drugih aktivnosti kako bi deca bila što bolje zaštićena od raznih vidova nasilja koja im prete u savremenim uslovima života.

- Upravo je ovaj memorandum još jedan primer koji pokazuje da MUP snažno podržava sve aktivnosti kojima čuvamo miran i srećan život svakog deteta, prvenstveno kada je reč o bezbednosti dece – naglasio je Gašić.

Ministar je naveo niz preventivnih i drugih aktivnosti koje vrlo posvećeno sprovode pripadnici MUP-a u zaštiti najmlađih, od edukovanja o nasilju, načinima zaštite, do toga kome i kako da se obrato za pomoć.

- Sa decom moramo da razgovaramo, da sa njima radimo, da odgovorimo na sva njihova pitanja i nedoumice, da im iznad svega pokažemo da smo tu – kazao je ministar i dodao da je to jedini način da se deca sklona vršnjačkom nasilju vrate na pravi put.

Gašić je zahvalio Juriću na dosadašnjoj saradnji MUP-a sa njegovom fondacijom i NVO koju predvodi.

Naglašavajući veliki značaj potpisanog dokumenta za celokupno naše društvo, Jurić je rekao da je uz podršku javnosti kada je reč o zaštiti bezbednosti dece izuzetno važna pomoć i podrška institucija, pogotovo takvih kao što je MUP.

- Od dolaska Bratislava Gašića na funkciju ministra unutrašnjih poslova konkretizovali smo značajan broj aktivnosti, koje se odnose pre svega na implementaciju Amber alert sistema, dobili smo kontakt-tačke za brže reagovanje MUP-a kada mi imamo određena saznanja u vezi sa zlostavljanjem dece i drugim problemima – istakao je Jurić.

On je posebno naglasio važnost podrške Centru od stručnjaka u MUP-u, koja je usledila nakon Gašićevog dolaska na čelnu funkciju u tom ministarstvu .

Jurić je neveo značaj stručne podrške kada je reč o unapređenju rada i kapaciteta u vezi sa internet nasiljem i zaključio da je svaka tačka potpisanog memoranduma isključivo u interesu deteta.

Odgovarajući na konstataciju novinara o tome da je potpisao memorandum sa ministrom čiju ostavku traže učesnici protesta, Jurić je istakao da je njemu bezbednost svakog deteta u našoj zemlji prioritet i da je organizaciji na čijem je čelu podrška institucija veoma važna a ona je došla, kako je naglasio, tek kada je došao ovaj ministar.

- Ja zbog toga ne mogu i neću da se obazirem na bilo kakve proteste, zahteve i slično. Meni je interes deteta prioritet i smatram da tako treba da razmišlja svaki građanin ove zemlje, pa i sam ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!