GAZDARICA PREVARILA MUŽA SA KELNEROM, SVE SE ZAVRŠILO BATINAMA: Skandal o kome je brujala štampa 1930. godine

S.BABOVIĆ

04. 06. 2023. u 21:19

SUPRUGA vlasnika kafane u Kruševcu, prevarila je svog muža sa 20. - godišnjim kelnerom, muž je uspeo da ih uhvati na delu i cela drama rešila se opštom tučom.

ГАЗДАРИЦА ПРЕВАРИЛА МУЖА СА КЕЛНЕРОМ, СВЕ СЕ ЗАВРШИЛО БАТИНАМА: Скандал о коме је брујала штампа 1930. године

FB U vremenu starog Kruševca

Iako prevare u braku nisu bile incident ni te 1930. godine kada se slučaj dogodio, afera u kruševačkoj varoši je bila toliko velika, da se i štampa bavila ljubavnom avanturom nestašne gazdarice.

Kako su novine pisale u to vreme, kelner, koji je bio „lepuškast“  zaljubio se u suprugu vlasnika kafane, „takođe lepuškastu“. Kada je priznao gazdarici svoja osećanja, ona je u prvim danima bila hladnokrvna. Čak mu je, pisali su mediji, više puta ponovila :

 „Kada bi ti mene voleo, ne bi mi to rekao. Danas se to, bato, ne radi. Znaj da to ne pali kod žena!“

Ipak, ravnodušnost nije zadugo potrajala. Par se upustio u intimnu vezu. Prevareni muž je dokučio da se nešto dešava pod njegovim porodičnim i kafanskim krovom, ali bio je rešen da se i lično uveri u neverstvo.

- Jedne večeri,sasvim ozbiljno, rekao je svojoj ženi: „Više se ovako, ne može. Ono malo para što zaradismo ovde, sve dadosmo za interes prokletim bankama. Dok ja dremuckam ovde za stolom i čekam da padne koji groš, pametni ljudi zaradiše pare na bonovima ratne štete. Rešio sam i ja da se latim tog posla. Sutra ću da pozajmim malo para, da bih mogao da krenem na put, po selima. Valjda će se naći još glupaka, koji prodaju svoje bonove po 30 do 40 posto, da bi ih mi prodavali posle za 80 - ispričao je navodni plan prevareni muž, a 1930.godine, prenele novine „Jugoslavija“.

Supruga je bila oduševljena što će ostati sama sa ljubavnikom, ali je gazda umesto na put van Kruševca, otišao u drugu kafanu i celog dana igrao karte. Vratio se kući oko 21 sat.

Zatekao je zatvoren lokal i pogašena svetla. Pokucao je na prozor.

- Dok je njegova „verna ženica“, uplašeno uzviknula „Ko je to“, on, kelner, misleći da neki zalutali seljak traži prenoćišta, pojavio se na prozoru i drsko rekao:

„Ovo je Bog da da sačuva! Ne dadu čoveku ni da se odmori. Šta hoćeš ti čiča?

Vuci se odatle, dok ti nisam izašao“ – navodi se u tekstu.

Posle nekoliko minuta, piše „Jugoslavija“, komšiluk je bio uznemiren užasnom vikom i galamom, koja je nastala nezapamćenom tučom između uvređenog muža, ljubavnika i žene. Nije objavljeno ko je najgore prošao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna