DECA NA KOSMETU OBRADOVANA POKLONIMA: Akcija Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković"

J. S.

01. 06. 2023. u 11:56

SA blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa bačkog dr Irineja, Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanackovićˮ, u saradnji sa Katihetskim odborom ove eparhije, upriličila je prikupljanje paketića za decu na Kosovu i Metohiji. Sakupljeno je preko 1600 paketića, koje su učenici sa svojim roditeljima i veroučiteljima pakovali i ukrašavali.

ДЕЦА НА КОСМЕТУ ОБРАДОВАНА ПОКЛОНИМА: Акција Добротворне установе Епархије бачке Владика Платон Атанацковић

Eparhija bačka

 U akciji  „Deca – deciˮ učestvovale su novosadske osnovne škole: „Svetozar Marković-Tozaˮ, „Nikola Teslaˮ, „Miloš Crnjanskiˮ, „Dušan Radovićˮ, „Ivo Lola Ribarˮ, „Jožef Atilaˮ, „Prva Vojvođanska brigadaˮ, „Đorđe Natoševićˮ, „Dositej Obradovićˮ, „Đura Daničićˮ, „Ivan Gundulićˮ, „Branko Radičevićˮ i „Kosta Trifkovićˮ.

Akciju su pomogle i Gimnazija „Jovan Jovanović Zmajˮ i Srednja mašinska škola i privatna Medicinska škola „Dositej Obradovićˮ iz Novog Sada.

I osnovci izvan Novog Sada uzele su učešća u ovoj humanitarnoj akciji: OŠ „Desanka Maksimovićˮ iz Bačke Palanke, „Đura Jakšićˮ iz Kaća, „Veljko Vlahovićˮ iz Kruščića, „Isa Bajićˮ i „Petefi brigadaˮ kao i sekcija „Čuvajmo Svetosavljeˮ pri predškolskoj ustanovi „Bambiˮ iz Kule.

Eparhija bačka

 

Njegovo preosveštenstvo episkop bački gospodin dr Irinej je u okviru pomenute dobrotvorne akcije darivao decu iz Osnovne škole „Šarski odredˮ u selu Sevce, u Opštini Štrpce.

Prikupljeni paketići su prevezeni vozilom Eparhije raško-prizrenske na KiM i preko Kancelarije za dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci školskog i predškolskog uzrasta u 17 mesta: Kosovska Kamenica, Bosce, Ajnovce, Strezovce, Bušince, Boljevce, Priluže, Plemetina, Babin Most, Grace, Brnjica, Crkvena Vodica, Velika Hoča, Orahovac, Kosovska Vitina, Mogila i Binač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)