"VOJSKA SRBIJE IZVRŠAVA SVE ZADATKE": Ministar Vučević obišao deo jedinice koje su u najvišem stepenu borbene gotovosti

Novosti online

31. 05. 2023. u 16:57

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u nastavku obilaska zadejstvovanih snaga, obišao je deo jedinica Vojske Srbije u rejonu Kopaonika koje su u najvišem stepenu borbene gotovosti.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ИЗВРШАВА СВЕ ЗАДАТКЕ: Министар Вучевић обишао део јединице које су у највишем степену борбене готовости

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Tom prilikom, ministar Vučević se uverio da je raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika Vojske Srbije na visokom nivou.

- Postupajući po naređenju predsednika Republike, kao vrhovnog komandanta, sa generalima Vojske Srbije i komandantima, ali i komandantima Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, obišao sam danas zaposednute položaje u opštinama Raška, Novi Pazar i ovde na Kopaoniku. Uverio sam se da je raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na visokom nivou, puni su pozitivnog patriotskog naboja, sa očekivanjima da čuvamo mir i stabilnost, ali ne smanjujući našu sposobnost i odlučnost da zaštitimo suverenitet Republike Srbije i sve njene građane – rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević istakao je da je za građane Srbije najvažnije da su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore na sve dodeljene zadatke.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

- Vojska Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspešno realizuju sve zadatke koje država postavlja pred njih, a mi iz sveta politike moramo da učinimo sve da se nađe mirno političko rešenje. Ako do toga ne dođe, država Srbija će zaštititi na svaki potreban način sve svoje građane – zaključio je ministar odbrane.

Tokom obilaska, komandanti jedinica izvestili su  ministra odbrane da su pripadnici Vojske Srbije spremni da izvrše sve zadatke koje pred njih postavi državno rukovodstvo.

BONUS VIDEO: SRBI ISPRED OPŠTINE LEPOSAVIĆ - Vijore se trobojke - slušaju se patriotske pesme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (77)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)