GRMLJAVINA I PLJUSKOVI U NAREDNA DVA SATA: Najnovije upozorenje RHMZ-a, zbog nepogoda upaljen žuti i narandžasti meteoalarm širom Srbije

Novosti online

30. 05. 2023. u 12:55

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je danas novo upozorenje na vremenske nepogode u našoj zemlja u narednim satima. Zbog najavljenih nepogoda upaljeni su žuti i narandžasti meteoalarmi na teritoriji Srbije.

ГРМЉАВИНА И ПЉУСКОВИ У НАРЕДНА ДВА САТА: Најновије упозорење РХМЗ-а, због непогода упаљен жути и наранџасти метеоаларм широм Србије

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

- U naredna dva sata na severozapadu Srbije i ponegde kratkotrajna kiša, a u Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalni pljuskovi sa grmljavinom - navodi se u upozorenju na sajtu RHMZ.

Foto: Printskrin

Iz RHMZ su prethodno upozorili na to da se do kraja dana u Srbiji može očekivati izrazito nestabilno vreme, kao i da će takvo vreme biti do kraja maja, ali i početkom juna.

- Početkom sledećeg meseca nastavlja se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više - saopšteno je.

Na snazi je i narandžasti meteoalarm koji označava vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, danas je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, preneo je Blic.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!