CRKVA JE STOŽER OKUPLJANJA: Gujon priredio radni ručak za srpske vladike iz dijaspore

Tanjug

18. 05. 2023. u 15:43

DIREKTOR Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon organizovao je danas radni ručak za vladike iz dijaspore, koji u Beogradu prisustvuju Saboru Srpske pravoslavne crkve, i poručio da Uprava podržava projekte SPC u dijaspori jer je crkva stožer okupljanja Srba u rasejanju i čuvar identiteta i vere u dijaspori.

ЦРКВА ЈЕ СТОЖЕР ОКУПЉАЊА: Гујон приредио радни ручак за српске владике из дијаспоре

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sastanku su, kako se navodi u saopštenju Uprave, prisustvovali mitropolit australijsko-novozelandski Siluan i episkopi austrijsko-švajcarski Andrej, južnocentralnoamerički Kirilo, zapadnoevropski Justin, istočnoamerički Irinej, kanadski Mitrofan, novogračanički srednjoamerički Longin, britansko-skandinavski Dositej i vikarni episkopi humski i moravički Jovan i Antonije.

Arno Gujon je rekao da je pozvao sve predstavnike SPC u dijaspori na radni ručak i da mu je izuzetno drago što neke od njih ponovo vidi, a što je neke danas upoznao.

"Svake godine Uprava finansira vredne projekte u saradnji s crkvom. Prošle godine smo, na primer, opremili učionicu koledža Sveti Sava u Australiji, osnovali smo, uz pomoć vladike Andreja, dopunske škole srpskog jezika na Malti i pomogli okupljanje dijaspore povodom verskih praznika, a finansirali smo i izdavanje nekoliko knjiga", rekao je Gujon.

Sastanku su prisustvovali i direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović i njegov pomoćnik Marko Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO ĐURĐEVDAN I VASKRŠNJI PONEDELJAK: Ovo valja danas uraditi, a nikako nemojte da prekršite jednu stvar