SUBNOR SRBIJE U VRŠCU OBELEŽIO 75 GODINA POSTOJANJA: Veliki jubilej u senci tragedija koje su zadesile našu zemlju

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 05. 2023. u 09:44

SUBNOR Srbije u Vršcu je, u tišini, zbog tragedija koje su prošle sedmice zadesile našu zemlju, obeležio Dan pobede nad fašizmom i svoj 75. rođendan.

СУБНОР СРБИЈЕ У ВРШЦУ ОБЕЛЕЖИО 75 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Велики јубилеј у сенци трагедија које су задесиле нашу земљу

Foto: J.J.Baljak

Okupljeni gosti, među kojima je bio i sekretar ambasade Rusije Andrej Buravov, najpre su položili vence na spomen-kosturnicu oslobodilaca Vršca na Gradskom groblju, u kojoj počivaju posmrtni ostaci 363 crvenoarmejaca, 36 partizana, 11 vojnika poginulih u Aprilskom ratu, kao i 11 rodoljuba streljanih 1941. godine.

Potom je u tišini i sa velikom tugom zbog izgubljenih života nevinih žrtava u dva masakra, u Narodnom pozorištu „Sterija“ održana akademija.

Upućena je snažna poruka da u ovim teškim vremenima, kada svedočimo da najmračnija ideologija na pojedinim mestima ponovo isplivava, moramo da upotrebimo zdrav razum i mudrost, jer su mir i međusobna tolerancija vrednosti koje moramo ostaviti budućim generacijama.

SUBNOR Srbije je, inače, osnovan 9. maja 1948. godine, a prvi predsednik je bio je narodni heroj Dušan Petrović Šane. Danas imaju preko 100.000 članova u svim opštinama i gradovima Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave