DO KRAJA APRILA PROMENLJIVO: Kakvo vreme možemo očekivati za 1. maj?

Novosti online

19. 04. 2023. u 20:46

IAKO je još rano za detaljnu i preciznu prognozu, u danima oko provomajkih praznika prema trenutnim prognozama očekuje se dosta sunčanih intervala, ali i smenjivanje oblačnih.

ДО КРАЈА АПРИЛА ПРОМЕНЉИВО: Какво време можемо очекивати за 1. мај?

Foto: D. Balšić

Prema sadašnjim izgledima, sredinom dana, posle podne i uveče ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima. Reč je o padavinama lokalnog karaktera, što znači da na svega nekoliko kilometara od jačeg pljuska može biti da ne padne ni kap kiše.

Maksimalna temperatura u većem delu Srbije tih dana kretaće se od 20 do 24°C, što su ujedno i prosečne temperature za kraj aprila i početak maja. Jutra i noći biće nešto svežiji, uz temperature od 8 do 14°C, a kako će mnogi tokom ttih dana boraviti na otvorenom, u noćnim satima biće potrebna i nešto toplija garederoba, naročito u brdsko-planinskim predelima.

Jednom rečju, sam kraj i početak maja obeleležiće znatno stabilnije vreme, ali ne i potpuno, jer će lokalno biti padavina koje su i karakteristične za to doba godine.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, nakon dužeg perioda hladnog vremena, povremeno sa kišom, od sutra sledi stabilizacija vremena i porast temperature. I pored poboljšanja, sam kraj aprila doneće nove oscilacije vremena kada su temperature u pitanju, a nastaviće se i promenljivo vreme.

Od sutra do kraja sedmice očekuje se znatno stabilnije vreme. Očekuje se pretežno sunčano, ali i toplije, a maksimalne temperature u većini predela biće oko 20°C. Povremeno se očekuje i smena oblačnih intervala i tek ponegde ređa kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i to u četvrtak u delovima centralne i jugotapadne Srbije, a u nedelju na istoku.

Početkom sledeće sedmice očekuje se i dalje relativno toplo vreme, ali će naoblačenje biti uvod u novo zahlađenje i pogoršanje vremena.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: "BIOSENS" DOBIO NOVU ZGRADU: Najsavremeniji uslovi rada za evropski centar izvrsnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)