SRBIJA I DALJE POD UTICAJEM VISINSKOG CIKLONA: Meteorolog otkriva kojih šest okruga do kraja dana očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Novosti online

19. 04. 2023. u 15:53

KAO i prethodnih dana, Srbija je i danas pod uticajem visinskog ciklona, koji kruži nad našim područjem i širom Srbije uslovljava nestabilno, ali i relativno sveže vreme za ovo doba godine.

СРБИЈА И ДАЉЕ ПОД УТИЦАЈЕМ ВИСИНСКОГ ЦИКЛОНА: Метеоролог открива којих шест округа до краја дана очекују пљускови са грмљавином

Foto: P. Milošević

U nastavku poslepodneva u većem delu Srbije biće i dalje uglavnom pretežno oblačno.

Kiša i lokalni pljuskovi očekuju se u delovima Bačke, Srema, Mačve, Podrinja, u Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu, ali i na jugu i jugoistoku Srbije.

Ponegde će biti uslova i za grmljavinu, dok trenutno jačih pljuskova sa grmljavinom ima na Kosovu i Metohiji. Pljuskovi u ovim predelima lokalnog su karaktera i premeštaju se u severozapadnoj visinskoj struji ka jugoistoku.

Kako kaže meteorolog Đorđe Đurić, na području Beograda u narednim satima biće suvo, a lokalni pljuskovi premeštaće se sa područja Srema ka Kolubarskom okrugu zapadno od glavnog grada.

U ostalim predelima Srbije do kraja dana biće uglavnom suvo.

Temperature vazduha ovog poslepodneva kreću se u većem delu Srbije od 14 do 18°C, u Beogradu je 15°C. Zlatibor i Sjenica mere 8°C, a Kopaonik 2°C, ali i 17 centimetara snega.

Inače, prosečna maksimalna temperatura za ovaj deo aprila u Srbiji je od 17 do 21°C, tako da su one i danas za nekoliko stepeni niže od proseka.

Dobra vest je da nas već od sutra očekuje znatno više sunca i toplije vreme, uz temperature do 20°C, tako da će vreme do kraja sedmice konačno biti nalik prolećnom.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 43 SATA TRČALA I HODALA SA SAMO 18 MINUTA PAUZE: Nišlijka po treći put finiširala "Sto milja Istre"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)