PROGNOZA METEOROLOGA ZA NADOLAZEĆI PERIOD: Hoće li u maju biti stabilnije i toplije vreme?

Novosti online

18. 04. 2023. u 21:40

METEOROLOG Vladimir Đurđević kaže da je ranije u Srbiji godišnje prosečno bilo 90 letnjih dana, a sada imamo 20 do 30 dana više letnjih temperatura.

ПРОГНОЗА МЕТЕОРОЛОГА ЗА НАДОЛАЗЕЋИ ПЕРИОД: Хоће ли у мају бити стабилније и топлије време?

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

- Leto se proširilo na proleće i jesen. Zime su postale blage, više liče na poznu jesen, sneg se malo zadržava - kaže Đurđević.

Đurđević je gostujuću u Beogradskoj hronici, rekao da je zima bila treća najtoplija u Beogradu, a druga najtoplija u Srbiji.

Prema njegovim rečima, sutra i prekosutra se očekuje vreme slično današnjem, red kiše i sunca, a temperatura do 15 stepeni.

Đurđević najavljuje stabilizaciju vremena od srede i pravi prolećni vikend sa lepim vremenom. Međutim, kako je rekao, sledeće nedelje se može očekivati opet klackalica - red kiše i red sunca.

Istakao je da ne bi trebalo da bude oštrijeg zahlađenja tokom proleća.

- Ovo je proleće kako treba da izgleda i zato bi trebalo da se radujemo. Od 1. maja stabilizacija vremena. Maj je poznat po naglim promenama. Temperature će biti u proseku i malo više padavina - rekao je meteorolog.

Ranije je u Srbiji godišnje prosečno bilo 90 letnjih dana, odnosno dana kada je temperatura viša od 25 stepeni, piše RTS.

BONUS VIDEO: 43 SATA TRČALA I HODALA SA SAMO 18 MINUTA PAUZE: Nišlijka po treći put finiširala "Sto milja Istre"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega