PRED NAMA VEDRA I HLADNA NOĆ: Meteorolog najavio - U ovim predelima Srbije ujutro postoji opasnost od prizemnog mraza

Novosti online

12. 04. 2023. u 22:34

DANAŠNjI dan protekao je u znaku sunčanog, ali vrlo vetrovitog vremena. Udari severozapadnog vetra bili su širom Srbije vrlo jaki, a na istoku Srbije i olujni sa udarima i do 75 km/h.

ПРЕД НАМА ВЕДРА И ХЛАДНА НОЋ: Метеоролог најавио - У овим пределима Србије ујутро постоји опасност од приземног мраза

Foto: Profimedia/Ilustracija

Dobra vest je da je vetar pred kraj dana oslabio i da će tokom večeri i noći, ali i narednog jutra biti vrlo slab, a u mnogim predelima biće i tiho.

Inače, tamo gde i bude duvao slab vetar, biće u skretanju na južni.

Kako je pred nama vedra i mirna noć, uslovi će biti idealni za veće izračivanje vazduha, odnosno za veće hlađenje, jer neće biti oblačnosti koja bi ublažila to hlađenje, pa će noć i jutro pred nama biti hladni.

U četvrtak ujutro u Srbiji će biti vedro i hadno. U predelima centralne, južne, istočne i zapadane Srbije biće uslova za slab prizmeni mraz, pri čemu bi se temperatura na 5 cm iznad tla spustila na -3 do 0°C, lokalno u kotlinama i niže, dok se na jugu i jugoistoku Srbije čak i na 2 metra iznad tla očekuje slab mraz, uz minimalne temperature od -2 do 0°C.

Usled očekivane pojave mraza, u  napomenutim delovima Srbije očekuje se opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, pa je potrebna adekvatna mera zaštite, kako bi se izbegle neželjene posledice od mraza.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 0°C na jugu i jugoistoku Srbnije, lokalno i do -2°C, pri tlu i niže do 8°C na severu Srbije i u Beogradu.

Srećom, hladno jutro vrlo brzo zameniće sunčan i pravi prolećni dan, a uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar maksimalna temperatura vazduha biće od 18 do 24°C, u Beogradu do 22°C.

U toku poslepodneva očekuje se postepeno povećanje visoke oblačnosti i pojačanje jugoistočnog vetra i to će biti uvod u promenu vremena koja se već očekuje u noći ka petku i tokom petka.

Krajem dana i tokom večeri u košavskom području (Vojvodina, Beograd, Pomoravlje, Podunavlje) duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, koji se očekuju i na planinama.

U noći ka petku očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskvovima sa grmljavinom i to prvo u severozapadnim prdelima Srbije, tako da se tokom predstojećih vaskršnjih praznika čekuje promenljivo i hladnije vreme sa padavinama.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

UPAŠĆU U "AMBIS": Emir Đulović snima novi spot, u istom se pojavljuje ona!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri