KAKO SE PRIRODA BRANI ZNANJEM: Otvorena vrata na Šumarskom fakultetu

Lj.B.

11. 04. 2023. u 15:09

VRATA Šumarskog fakulteta u Beogradu biće u subotu, 22. aprila, u periodu od 12 do 15 časova, otvorena za sve zainteresovane koji žele da saznaju kako se priroda brani znanjem i da se upoznaju sa studijskim programima - Šumarstvo, Tehnologije drveta, Pejzažna arhitektura i Ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - koji se više od 100 godina izučavaju na ovom fakultetu.

КАКО СЕ ПРИРОДА БРАНИ ЗНАЊЕМ: Отворена врата на Шумарском факултету

Šumarski fakultet

Posetioci će na samom početku imati priliku da čuju najvažnije informacije o tradiciji fakulteta od dekana Šumarskog fakulteta, prof. dr Branka Stajića, a potom će u pratnji studenata-mentora posetiti laboratorije, izložbene prostore muzejskog karaktera i računarske učionice.

Takođe, posetioci će moći da učestvuju u eksperimentima i radionicama uživo u pratnji nastavnika i saradnika. Saznaće ko su "Doktori za šumu", kako do "Šuma budućnosti" kroz radionicu "Zaviri u šumu" i "Algoritam šume".

Da je drvo ekološki čist gradivni materijal i energent, uvek aktuelan, posetioci će saznati kroz radionice: "Čisto drvo" i od "Crteža do proizvoda".

Pored toga, u Analognoj, Digitalnoj i Art laboratoriji biće ispričana priča o pejzažnoj arhitekturi. Posetioci će imati priliku da učestvuju u eksperimentima u "Laboratoriji na otvorenom" i saznaju koji je put do rešenja u okviru očuvanja i zaštite vode i zemljišta u šumama.

Svi zainteresovani će imati priliku da se druže sa nastavnicima i studentima u Arboretumu Šumarskog fakulteta i upoznaju se sa bogatom zbirkom drvenastih i žbunastih vrsta, koje se nalaze u ovom zaštićenom prirodnom dobru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku