DIGITALIZACIJA I ZA PENZIONERE: Karavan „Digitalna ekspedicija” posetiće 10 gradova

Lj.B.

09. 04. 2023. u 12:21

KARAVAN „Digitalna ekspedicija”, pokrenut pretprošle godine na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, posetio je grad Bor kao svoju prvu stanicu u ovoj godini.

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Караван „Дигитална експедиција” посетиће 10 градова

Vlada srbije

Kroz tematska predavanja i razgovore sa ekspertima Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Kancelarije za IT i eUpravu, građani Bora su imali priliku da saznaju sve o digitalnoj pismenosti, važnosti digitalnih veština, bezbednom ponašanju u online svetu, kao i o ostalim prednostima upotrebe interneta i digitalnog prostora. Obuke karavana namenjene su najširoj populaciji, od mladih i njihovih roditelja do najstarijih sugrađana i državnih službenika i zbog toga se održavaju na tri lokacije u svakom gradu: na glavnom gradskom trgu, u Udruženjima i klubovima penzionera i u jedinicama lokalne samouprave.

- U prethodnih sedam godina, Vlada je uradila mnogo toga na reformi državne uprave - reka je premijerka Ana Branabić. - Ponosna sam i srećna što su danas vidiljivi rezultati napornog rada. Želeli smo da građani i privreda osete da smo im na usluzi sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, da neki posao možete da uradite jednako efikasno nedeljom ujutru ili četvrtkom uveče. Da ne morate da izlazite iz kuće, napuštate svoju porodicu, izlazite sa posla, već da to možete da obavite iz svoje fotelje. Za mene je to odgovorna državna uprava. Poseban fokus Digitalne ekspedicije ove godine su stariji sugrađani, penzioneri. Nisam želela da ikoga izostavimo i zaboravimo, već da svima olakšamo. Bila sam ponosna kada sam videla slike od juče iz Bora, kako su penzioneri prihvatili elektornsku upravu i koliki je njihov entuzijazam i energija”.

Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora istakao je zadovoljstvo što je grad Bor prvi od deset gradova Srbije u kojem gostuje „Digitalna ekspedicija 2023“, dodajući da će Kancelarija za mlade Bor nastaviti da održava obuke starijim sugrađanima u Udruženju penzionera u redovnim nedeljnim terminima, i nakon Digitalne ekspedicije.

Karavanu digitalnih veština, bezbednosti i pismenosti pridružio se i Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je izjavio da je ova Vlada pokazala da brine o svojim najstarijim sugrađanima.

Naredna stanica karavana je u Priboju 21. i 22. aprila, a tokom naredna tri meseca karavan će posetiti i Kikindu, Zrenjanin, Sombor, Prokuplje, Brus, Valjevo, Sremsku Mitrovicu i Zaječar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana