SNEG PARALISAO SRBIJU: Haos u prestonici, kritično u Ivanjici, prevrnuti kamioni kod Takova i LJiga - potpuni kolaps na putevima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2023. u 07:43 >> 10:05

SNEG koji je počeo da pada tokom noći zavejao je Srbiju i napravio probleme vozačima u saobraćaju. Na Čestobrodici su zastoji, kamioni su zaglavljeni između Takova i Ljiga, a saobraćaj je otežan i na planini Jelici.

СНЕГ ПАРАЛИСАО СРБИЈУ: Хаос у престоници, критично у Ивањици, преврнути камиони код Такова и Љига - потпуни колапс на путевима (ФОТО/ВИДЕО)

Printscreen/Instagram192.rs

Proleće kalendarski uveliko traje, međutim, vremenske prilike koje se smenjuju iz sata u sat prethodnih dana i ne govore u prilog tome. Na veliko iznenađenje svih, ovoga jutra pao je sneg, koji ne prestaje da veje širom Beograda.

Samim tim nastale su veće saobraćajne gužve, te se automobili i gradski prevoz jedva kreću ulicama.

Mnogi jutros kasne na posao, a stanovnici Mirijeva, kako nam javljaju, čekaju autobus već 40 minuta.

Novosti

U Beogradu je tokom noći palo više od 20 centimetara snega, dok je na planinama, pre svega na Zlatiboru i Kopaoniku, prava mećava.

Foto: M.Stevanović

Iako su stručnjaci već pričali o snegu i najavljivali isti, uvek je u najmanju ruku neobično kada u proletnim danima bele pahulje prekriju tek procvalo cveće na livadama i zelene krošnje drveća.

Kako je već RHMZ najavio, danas se najviše padavina očekuje ujutru i pre podne. Na zapadu, jugozapadu i u Šumadiji na snazi će biti crveno meteo-upozorenje, u nižim predelima pašće od 10 do 30 cm snega, a na planinama i do pola metra.

Foto: M.Stevanović

Duvaće jak severac, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuju mećava i snežni nanosi. Posle podne i uveče padavine će oslabiti. U većini mesta temperatura će tokom čitavog dana biti od -1 stepen do 3 stepena.

Prema mišljenju meteorologa, lepše vreme i više temperature se mogu očekivati tek posle 14. aprila.

Drvo palo na Vračaru

Kako je objavljeno na Instagram stranici 192_rs, drvo je palo na Vračaru, na ulazu u jedan vrtić.

Palo drvo na Karaburmi, uništeni automobili

Ogromno drvo srušilo se na put na kojem su takođe parkirani automobili i preprečilo ga, te su ljudi u nemogućnosti da prođu vozilima.

Kako javljaju mediji, najmanje tri automobila su uništena, a saobraćaj je u prekidu.

Incident se dogodio u Ulici Danteova kod broja 4, a srećom, nije bilo povređenih.

Prevrnuo se autobus kod Kragujevca

U Kragujevcu se jutros prevrnuo autobus, nije poznato da li ima povređenih.

Kritično u Ivanjici

Aprilski sneg koji pada na području Ivanjice napravio je ogromne po probleme meštanima. Beli pokrivač koji je na pojedinim mestima dostigao visinu blizu pola metra i tako mnoga domaćinstva odsekao od sveta. Ivanjički putari zbog velike količine snega, svoj stepen angažovanosti podigli su na 60 odsto.

- Kritična situacija je u selima koja gravitiraju ka vrhu Golije, dosta lokalinih puteva je neprohodno, što zbog snega, što zbog drveća koje je palo na puteve. Putni pravac Odvraćenica - Preko Brdo trenutno je neprohodan zbog snega koga ima na pojedinim mestima i do pola metra. Otežavajuća je okolnosti što duva jak vetar i ometa probijanje puta. Očekujemo da će ovaj deo saobraćajnice koja je više zavejana nego prohodna i spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom bude prohodna tek sutra, ukoliko se vremenski uslovi poboljšaju - kazao je za RINU, Vitomir Arosović iz ivanjičkih "Puteva".

Putari apeluju, da na put ka planinskim prevojima ne kreću bez zimske opreme i preke potrebe.

Sneg tokom noći paralisao puteve

Kako je objavljeno na društvenoj mreži Instagram, na stranici 192_rs, na Čestobrodici su zastoji, kamioni su zaglavljeni između Takova i Ljiga, a saobraćaj je otežan i na planini Jelici.

BONUS VIDEO: ĆUDLjIVI APRIL: Negde sunce, a led pada u Kikindi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja