ODGOVORNOST za kvalitet i bezbednost voća i povrća na tržištu leži na proizvođaču i trgovcu, koji robu kontrolišu u svojim "krugovima" provere kvaliteta, a posebnu ulogu ima i država preko svojih inspekcija.

vojnik

01.03.2023. 14:49

Ne kontroliše niko ono što kupujemo po marketima, ne lažite narod! Sve je običan škart, uglavnom, vrlo često bude i isteklih rokova a da ne pričamo o kvalitetu uvezene hrane koja nije ista kao recimo u DE odakle je uvezena. Ti koji treba da rade ne rade ništaTAČKA

baka

02.03.2023. 18:10

teorija .praksa je drugacija udjite u koji hocete market sve samo djubre.na krompiru blato,crni luk ssmrzao mek ,a tek meso,o preradjevinama da ne pricamo.mora se menjati kontraola hrane,cak ni hleb nije upakovan a skup do neba,svako ga pipka.nije sve rat u ukrajini neego su nasi trgovci navikli da za bofl nabiju cene i nabrzinu zarade,ili nece da gube od profita na koji su navikli.izracunajte koliko kosta kilogram hleba ide i do 700,oo rsd.a nikakvog kvaliteta.kora spolja a unutra gnjecav.

Nije lako

04.03.2023. 10:43

@baka Posto je sve tako lose a vi nezadivoljni pokusajte da sami proizvodite luk, krompir, hleb, meso, mleko... Mozda cete biti zadovoljni a i zaraditi nesto.

Dragomir

04.03.2023. 22:24

Није наведено колико имамо лабораната, који врше контролу млека и меса, а воће и да не спомињем. Кад сам сазнао нисам могао да верујем.

Cic

05.03.2023. 12:08

Idemo u te markete kao stoka na pojilo, s tim što stoka zna da li je voda ispravna. Ljudi ne znaju da li je roba u marketinga ispravna, a osećaju da je to loša i ne zdrava roba.