ĐACI IZ SEČNJA DOČEKALI SVEŠTENIKA: Direktorka izašla iz učionice dok je trajao obred (FOTO)

B.Grujić

27. 01. 2023. u 13:08

NAKON medijske halabuke poslednjih nekoliko dana, peticija, prepucavanja i nagađanja u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Sečnju, stvari su se slegle na radost dece.

ЂАЦИ ИЗ СЕЧЊА ДОЧЕКАЛИ СВЕШТЕНИКА: Директорка изашла из учионице док је трајао обред (ФОТО)

B.G.

Sveštenik lokalnog hrama Svetog Dimitrija Velikomučenika u mestu Sečanj, u jutarnjim časovima, nešto pre osam, sa grupom meštana i roditelja, ušao je u zgradu Osnovne škole Aleksa Šantić i u prisustvu učenika i nastavnika ove škole, održao obred povodom Svetog Save, školske slave i rezanja slavskog kolača.

Direktorka škole Olivera Marjanović dok je sveštenik držao obred nije bila u učionici gde se održavala priredba, a onda se pojavila kada je sveštenik završio obred i zajedno sa učenicima pevala Svetosavsku himnu.

- Nije bilo dogovora, jednostavno sveštenik je došao ranije, bez ikakvih problema obavio crkveni obred rezanja slavskog kolača, a onda je usledila priredba - naglasila je Olivera Marjanović, uz napomenu da joj je žao što je do medijske hajke uopšte došlo i što ranije nije došlo do dogovora i što je uzorna škola sa 110 učenika i 23 zaposlena nastavnika dospela po lošem u žižu javnosti u Srbiji.

B.G.

Nakon obreda rezanja slavskog, Svetosavskog kolača u školi, sveštenik je u hramu Svetog Dimitrija održao liturgiju, kojoj je, osim predsednika opštine Sečanj, Nebojše Meljanca i nekolicine opštinskih većnika i velikog broja učenika i dece, prisustvovala i direktorica Olivera Marjanović.

- Sve je ovo plod velikog nesporazuma i sporne objave u zatvorenoj grupi i trebali smo ranije napraviti dogovor i uzburkanih strasti ne bi ni bilo - kaže za "Novosti" Nebojša Obrknežev, iz Boke, opštinski većnik u Sečnju, uz napomenu da mu je drago što je decenijska tradicija ipak nastavljena i rezanje slavskog kolača, u prisustvu lokalnog sveštenika, se ipak dogodilo u školskoj zgradi.

B.G.

- Srećna sam što se sve smirilo i što je obred održan na radost dece, jer Sveti Sava je školska i slava dece - naglašava Milena Đuričin iz Sečnja, roditelj, uz napomenu da je u protekla dva dana bilo svega nepotrebno i da je dobro što je epilog ovakav.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...