NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA U KRUŠEVCU: Gde je danas mali Vuk koji je preživeo tragediju u majčinom stomaku? (FOTO)

S.BABOVIĆ

08. 01. 2023. u 21:00

MLADA trudnica Jovana Milenković (25) i njen momak, Stefan Ilić (26) iz Kruševca, nastradali su od posledica teške saobraćajna nesreće, koja se pre tačno četiri godine dogodila na regionalnom putu Kruševac-Niš preko Čokotinog brda.

НАЈТУЖНИЈА ЉУБАВНА ПРИЧА У КРУШЕВЦУ: Где је данас мали Вук који је преживео трагедију у мајчином стомаку? (ФОТО)

Foto:S.Babović,FB

Stefan je nastradao na licu mesta, dok je Jovana preminula dan kasnije u bolnici. Tragediju u maminom stomaku, preživeo je njihov sin. Teško povređenu Kruševljanku, lekari su uspeli da porode i na svet je carskim rezom došao mali Vuk. Roditelji nisu doživeli da ga vide. On ih se nikada ne može sećati.

U stravičnom sudaru putničkog vozila “fijat punto” i autobusa “Jugoprevoz” tog 10.januara, povređeni su bili i putnici u vozilu, Jovanina sestra, Teodora, kao i njihov otac, Saša Milenković.

- Ništa nismo mogli da učinimo, nismo imali kud da idemo, gledao sam autobus, direktno je išao na nas - posvedočio je za “Novosti” Saša Milenković. - Iz Kaonika smo išli ka Kruševcu, na krivini se našao u autobus, direktno je udario na nas, viknuo sam nešto, ali to je bio kraj, samo nas je poneo.

Šta se dogodilo nesrećna majka nastradalog Stefana, Mirjana Tamburić, čula je od ćerke.

- To je moj sin poginuo, bar da mi se snaja i beba izvuku- ispričala je Mirjana za “Novosti”, ne sluteći da će posle 24 sata izgubiti i snaju.

Foto:S.Babović,FB

Mladi bračni par tek je otpočeo zajednički život u Đunisu. Imali su planove. Jedan od njig sigurno je trebalo da se dogodi 24. januara, kada je je bio termin za rođenje dečaka. Tragedija na regionalnom putu D-215 promenila je sve planove.

Mlada trudnica primljena je u kruševačku bolnicu u izuzetno teškom opštem stanju, vitalno ugrožena. Odmah su urađene neophodne hitne procedure. Hitno je formiran tim hirurga i ginekologa, koji je doneo konzilijarnu odluku da se trudnica porodi, odnosno uradi operativan zahtev kako bi se spasli i majka i dete.

Foto:S.Babović,FB

Beba je reanimirana po rođenju, uspostavljeni su zadovoljavajući vitalni parametri, i transportovana je u Klinički centar Kragujevac. Borba za život mlade majke nastavila se i posle obavljenog carskog reza. Nažalost, povrede su bile preteške. Baka Nadežda Milenković izgubila je unuku.

- Sanjam kao da ulazi u sobu, a ja je pitam kako je beba, da nije gladna, ona odgovara da se pobrinula za to - govorila nam je baka Nadežda.

Dva dana kasnije, Stefan Ilić sahranjen je na groblju u Parunovcu.

Foto:S.Babović,FB

- Stefana smo zajedno podigli moj brat Miloš i naša pokojna mati Milenija i ja-pričao je za “Novosti” Radomir Ilić, Stefanov stric. -Bio je vredan, dobar sin i bratanac. Mnogo je bio vezan za baku, ali i za sve nas, oca,brata Ivana i sestru Ivanu. Svi su kao što vidite pretužni.

Jovana je sahranjena dan kasnije na groblju u Đunisu. Koliko su se voleli dvoje mladih najbolje svedoče njihove objave na fejsbuku. Bili su premladi. Nisu stigli da se venčaju.

Foto:S.Babović,FB

- Dobro je kad u životu nekoga voliš i neko te voli. Nije bitno šta imaš u životu, nego koga imaš - neke su od Stefanovih poruka posvećenih Jovani i njihovoj ljubavi koja je tragično prekinuta.

Tri meseca kasnije, mali Vuk pobedio je smrt. Otpušten je na dalje kućno lečenje iz Centra za neonatologiju u Kragujevcu. U avgustu 2019.godine, u rodnom Kaoniku, više od 3.000 ljudi prisustvovalo je humanitarnom koncertu “Balkanijada” čiji je prihod, po ideji Udruženja “Marko Cara Milanović”, bio namenjen porodici Milenković, gde je dečak nastavio život.

Foto:S.Babović,FB

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna