RUDAR IZ HRVATSKE POBEGAO OD SVOJE ŽENE: Iznajmio stan blizu Kruševca, postao falsifikator, ali ga je otkrila gazdarica

S.BABOVIĆ

02. 01. 2023. u 15:25

RUDAR Nikola Kovačević iz Bjelovara u Hrvatskoj pobegao je od svoje žene juna 1935.godine, ali mu ni skrivanje u okolini Kruševca nije pomoglo.

РУДАР ИЗ ХРВАТСКЕ ПОБЕГАО ОД СВОЈЕ ЖЕНЕ: Изнајмио стан близу Крушевца, постао фалсификатор, али га је открила газдарица

Foto: S.Babović

Kovačević se, prema izveštavanju medija, pokupio jednog dana, sa dvoje dece, koje je ostavio kod rođaka i nastavio da beži, doslovce, iz nesrećnog braka. Žena ga je uvek pronalazila i uvek bi ga tukla na javnom mestu. Zabeleženo je da su se tako jurili po celoj Kraljevini Jugoslaviji. Kovačević je uspeo da zametne trag kod Krušeca. Ispostaviće se, ne zadugo.

Stigao je u selo Zlatari nedaleko od jezera Ćelije između Brusa i Kruševca. Ukrao je opštinski pečat i uspeo da falsifikuje lična dokumenta. Onda je počela da ga juri i kruševačka policija, ali zbog krađe. 

-Njegova stanodavka, koja je znala da je policija raspisala poternicu za lopovom, pretresla mu je džepove i našla ukradeni pečat - objavljeno je u štampi te 1935.godine, a krajem prošle godine i u knjizi “Zanimljiva Čarapanija” Miloša Stojadinovića.

Gazdarica je prijavila svog stanara, odnela dokaze policiji, a Kovačević je završio iza rešetaka. Nije poznato da li ga je u zatvoru posetila supruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)