PRVE INFORMACIJE O EKSPLOZIJI - NEMA POVREĐENIH: Oglasila se policija o detonaciji između Severne Mitrovice i Zvečana

D. Z.

20. 12. 2022. u 18:59

DIREKCIJA policije u Prištini oglasila se o eksploziji koja je u popodnevnim satima odjeknula u naselju "Brđani" između Severne Mitrovice i Zvečana.

ПРВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЕКСПЛОЗИЈИ - НЕМА ПОВРЕЂЕНИХ: Огласила се полиција о детонацији између Северне Митровице и Звечана

foto D.Z.

Kako su preneli mediji na albanskom pozivajući se na saopštenje policije, sumnja se da je aktivirana bomba, a policija je saopštila da, srećom, nije bilo povređenih.

- Na lokaciju su se uputile nadležne policijske jedinice odakle se, kako se pretpostavlja, čula eksplozija, za koju se sumnja da je izazvana eksplozivnom napravom, tojest bombom, ali za sada nema povređenih ili materijalne štete - naveli su iz policije.

Inače, Brđani su multietničko naselje. Poslednje dve nedelje ovde dežuraju patrole kosovske policije, pri čemu su na skretanju za ovo naselje, iz pravca Kolašinske ulice, pripadnici policije naoružani dugim cevima. Policije ima ispred ulaza u stambene zgrade, ali i na prilaznim putevima, dok je iz pravca Malog Zvečana ka Brđanima pre par dana postavljena barikada.

Srbi iz ovog naselja isticali su proteklih dana da su u strahu i da se ne osećaju prijatno gledajući pripadnike ksoovske policije na svakom koraku, a sa prvim sumrakom stanari ovog naselja gotovo ne izlaze napolje, osim onih koji su prinuđeni na to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)