SUPRUGA SLAĐANA TRAJKOVIĆA ZA "NOVOSTI": Samo je krenuo po lekove, a završio je u prištinskom zatvoru

D. Z.

16. 12. 2022. u 09:37

SUZANA Trajković, supruga sinoć uhapšenog bivšeg pripadnika tzv. kosovske policije, govorila je za "Novosti".

СУПРУГА СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА ЗА НОВОСТИ: Само је кренуо по лекове, а завршио је у приштинском затвору

foto D.Z.

- Suprug mi je juče po podne krenuo do apoteke da kupi lekove jer je dijabetičar i ima cirozu jetre. Pre par dana mu je izašao neki miom na glavi i zato je otišao po lekove. Čuli smo se telefonom negde oko 17 časova i rekao mi je samo da popijem kafu sa prijateljem i dolazim kući. To je bilo poslednje što smo se čuli. Zvala sam ga kasnije telefonom ali se nije javljao - ovim rečima Suzana Trajković (52), supruga bivšeg pripadnika kosovske policije Slađana Trajkovića (53), priča za "Novosti" šta je prethodilo hapšenju njenog supruga.

I dok ističe da je bila uznemirena što ne dolazi kući i što se ne javlja na telefon, kaže da je oko 22 sata otišla u regionalnu policijsku stanicu da se raspita šta joj je sa suprugom i da je doživela šok kada su joj saopštili da je uhapšen.

- Čekala sam tu bukvalno sat vremena da bi mi kasnije rekli da je odveden u Prištinu, da mu je određen pritvor od 48 sati i da je optužen za navodni ratni zločin. Pitala sam ih kako je i kada mogao da počini ratni zločin i da li bi ga primili u kosovsku policiju da je počinio bilo kakav zločin, a radio je u toj službi od 2013. godine i sada kada je napustio oni mu stavljaju na teret nekakav zločin - ističe revoltirano ova žena koja je jutros krenula u potragu za pripadnicima Kfora i Euleksa kako bi suprugu poslala neophodne lekove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)