SRBIJA SE OPRAŠTA OD MALOG DAVIDA: Dečak (10) preminuo od leukemije u Turskoj, sahrana sutra u rodnom Svilajncu

M. Marković

15. 12. 2022. u 20:02

MI smo ozbiljna i profesionalna ustanova, a povodom pisanja u medijima o našem radu i slučaju pacijenta Davida Petrovića, objavićemo zvanično saopštenje, rečeno je danas u klinici u Turskoj, a posle pisanja naših medija da su troškovi lečenja od leukemije dečaka iz Svilajnca - "naduvani".

СРБИЈА СЕ ОПРАШТА ОД МАЛОГ ДАВИДА: Дечак (10) преминуо од леукемије у Турској, сахрана сутра у родном Свилајнцу

David Petrović, Foto "Instagram"

Od malenog Davida, koji je i preminuo u toj bolnici, u petak u 13 časova, roditelji i sestrica zauvek će da se oproste. Biće sahranjen na lokalnom groblju u Svilajncu, mestu njegovih prvih koraka, ali i prve zloslutne dijagnoze.

Ovom, za svakog roditelja strašnom činu, nije prethodila samo borba za život deteta:

Petrovići su vodili bitku i sa neljudskim odnosom osoblja jedne klinike u Turskoj. Do poslednjeg daha ovog desetegodišnjeg dečaka obećavali su da će on pobediti bolest. Istovremeno su ispostavljali račune, čak i onda kada je David izgubio životnu bitku, odbijajući da iz bolničke kapele porodica preuzme telo dok im ne uplate "preostali dug" od 39.000 evra.

I, ko zna koliko bi trajala ova agonija na čijem se kraju još ne nazire tačka, da neutešnim Petrovićima nije pomogla Vlada Srbije. Uputila je privatni avion i uz angažovanje naše ambasade u Ankari, klinika je pristala da roditelji iz kapele preuzmu telo deteta.

ZA LEČENjE DATO 150.000 EVRA

ZA Davidovo lečenje do sada je uplaćeno 150.000 evra, ali turski lekari tvrde da postoji dodatni dug i da troškovi terapije i bolnički dani nisu plaćeni. Davidovoj porodici nije jasno odakle taj dug, a u Ambasadi Srbije u Ankari sumnjaju da je bolesno dete bilo žrtva prevare.

Za to vreme naše diplomatko osoblje u Ankari, kako "Novosti" saznaju, preuzelo je obavezu da insistira i u tome istraje kako bi im klinika u kojoj je David potražio spas, a nije ga našao, dostavila dokumentaciju o troškovima lečenja.

U te "račune" koji su Petrovićima nametnuti, ni oni sami nisu imali uvid. Kao što ni u najstrašnijem snu nisu mogli da naslute da će se neko usuditi da još ušićari i na mrtvom detetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja