ZVUCIMA TAMBURICE POMAŽU BOLESNOJ LEONI (2): Humanitarni koncert sutra u Gradskoj kući u Subotici

J. L.

13. 12. 2022. u 17:57

GRUPA mladih muzičara okupljena pod imenom "Muzikom protiv bolesti" organizuje u sredu u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici humanitarni tamburaški koncert na kojem će nastupiti četiri tamburaška ansambla - "Hajo", "Biseri", "Rujna zora" i "San". Prikupljen novac namenjen je lečenju dvogodišnje Leone Kovač.

ЗВУЦИМА ТАМБУРИЦЕ ПОМАЖУ БОЛЕСНОЈ ЛЕОНИ (2): Хуманитарни концерт сутра у Градској кући у Суботици

foto:privatna arhiva

- Cilj koncerta je da se uz zvuke tamburaške muzike prikupi novac koji će pomoći lečenju naše sugrađanke Leone Kovač - poručio je Bojan Temunović, u ime organizacionog tima. - Kada srcem idemo kroz muziku, tada muzikom pobeđujemo sve. Dođite da uživamo uz tamburaške ansamble, muziku koja u srce dira. Dođite da uživate u nezaboravnoj noći i budete deo humanitarnog cilja, za našu Leonu.

Na ulazu u Veliku većnicu biće postavljena kutija za novčane donacije.

Leona (2) je rođena  prevremeno u 30. gestacijskoj nedelji trudnoće. Zbog nerazvijenosti pluća i ranijeg rođenja prebačena je u Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Posle nekoliko dana, usled infekcije bolničkom bakterijom i nedostatka kiseonika u mozgu došlo je do komplikacija: sepse, meningitisa, masivnog krvarenja na mozgu, periventrikularne leukomalacije i hidrocefalusa.

Sa dva meseca starosti ugrađen joj je VP šant koji odvodi višak likvora. Zbog raznih komplikacija u bolnici je provela četiri i po meseca. Nakon izlaska iz bolnice Leona je krenula na fizikalne tretmane i rehabilitaciju. Sa osam meseci Leona je dobila prvi epileptični napad i dijagnozu epilepsije koja dodatno usporava njen psihomotorni razvoj.

                BROJEVI RAČUNA

Leoni možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1125 na broj 3030. Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001216656-94, devizni 160-6000001217087-62 (IBAN: RS35160600000121708762, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

Bez obzira na sve sa čim se suočava, Leona je vesela i nasmejana devojčica koja svakim danom pokazuje koliki je borac. Njena starija sestra željno iščekuje dan kada će se moći igrati sa svojom sestrom.

Da bi napredovala u lečenju potrebne su joj pare za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, za hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju,  Tomatis tretmane, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, vitamine, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!