RODITELJI STRADALI U BUNARU, DEČAK (4) PREŽIVEO ČETIRI DANA SAM U KUĆI: Sudbina malog Srećka iz Trstenika potresla je celu Srbiju (FOTO)

S.BABOVIĆ

11. 12. 2022. u 15:58

MALI Srećko iz Poljne kod Trstenika imao je samo četiri godine kada su mu roditelji tog 12. decembra, 2018. godine poginuli u bizarnom padu u bunar u obližnjem selu.

РОДИТЕЉИ СТРАДАЛИ У БУНАРУ, ДЕЧАК (4) ПРЕЖИВЕО ЧЕТИРИ ДАНА САМ У КУЋИ: Судбина малог Срећка из Трстеника потресла је целу Србију (ФОТО)

Foto: S.Babović

Veruje se da je bio čak četiri dana sam u kući dok komšije nisu čule plač. Pravo je čudo kako je uspeo da preživi.

- Prvo sam pomislio da mi se učinilo, ali kada sam shvatio da čujem dete dete, samo sam pretrnuo, sve mi je govorilo da se nešto strašno dogodilo,čim toliko plače - prisećao se za “Novosti” meštanin Poljne Saša Dimitrijević, koji je pronašao dečaka.

Anđelkovići su stradali u bunaru dubokom šest metara, dok je mališan uzalud čekao da mu se roditelji vrate.

- Jeo je korice hleba,a grejao se ćebencetom - posvedočio je za “Novosti” Miroslav Nićiforović, brat pokojnog Časlava.

Auto Anđelkovića “opel astra” nađen je u kupuzištu u selu Stragari, nedaleko od mesta, gde su i izgubili život.

- Poziv smo primili te noći u tri sata sa informacijom da se u Poljni nalazi smrznuto i nezbrinuto dete i naša dežurna služba je odmah krenula na teren, dete je sanitetom prebačeno u kruševačku bolnicu - predočio nam je tadašnji direktor Centra za socijalni rad Dragojlo Minić.

Anđelkovići su bili bogati. Imali su stan u Trsteniku, dve kuće u selu, kompletnu poljoprivrednu mehanizaciju, puno dvorište ovaca, jagnjadi, svinju, junice, zemlju, koju su obrađivali. Nadali su se da će njihov sin imati dobar život.

Foto: S. Babović

Nesrećna pogibija sprečila ih je da dožive odrastanje svoga sina. U Centru za socijalni rad su nam u to vreme predočili da su nakon negativnog izjašnjavanja rođaka o daljoj stalnoj brizi o detetu, hranitelji zbrinuli mališana. Nije mu odmah predočeno šta se dogodilo. U prvim danima po tragediji dozivao je mrtve roditelje.

A oni su već u to vreme bili sahranjeni na lokalnom groblju u Poljni.

Celo selo prisustvovalo je opelu u Crkvi Svetih Petra i Pavla, a potom su rođaci i najbliži prijatelji i komšije produžili put groblja, gde su se oprostili od Srećkovih roditelja. 

- Prošle godine sam krstio dečaka, ime koju su mu dali na neki način je opravdano, Bog je pomogao da preživi bez hrane i ogreva - rekao je “Novostima” protojerej Vladimir Trošić, koji je služio opelo.

Srbija je nastavila da prati sudbinu malog Srećka putem “Novosti”. Kada su krajem 2019.godine “Novosti” objavile da je dečak ušao na tzv. “listing” za usvajanje u kojem je 10 porodica, ali da sam postupak teče sporije nego što su se stručnjaci nadali, svi su bili zabrinuti.

Ispostaviće se samo do trenutka dok nije naišla prava porodica koja je mališanu pružila novi dom. Nakon više meseci adaptacije, mali heroj (na slici Ministarstva rada), zvanično je usvojen u avgustu 2020.godine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)