PEŠACI STRADALI PRETHODNIH NEDELJA NOSILI TAMNIJU GARDEROBU: Pojačana kontrola saobraćaja za vikend

Novosti online

02. 12. 2022. u 09:30

PRETHODNIH nekoliko nedelja devet pešaka je poginulo na neosvetljenom delu puta i uglavnom su nosili tamniju garderobu.

ПЕШАЦИ СТРАДАЛИ ПРЕТХОДНИХ НЕДЕЉА НОСИЛИ ТАМНИЈУ ГАРДЕРОБУ: Појачана контрола саобраћаја за викенд

Foto Tanjug

Tokom vikenda pripadnici saobraćajne policije sprovešće mere pojačane kontrole saobraćaja usmerene na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, rekao je major Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije MUP-a ukazavši da je u prethodnom mesecu 12 pešaka poginulo u saobraćaju.

 - Akcija će biti usmerena na očuvanje bezbednosti pešaka jer su u ovom periodu godine najugroženiji, od novembra do januara meseca kada je dan najkraći. Želimo da skrenemo pažnju i pešacima da povećaju oprez i vozačima da obrate pažnju na pešake. Biće merena brzina u zonama pešačkog prelaza, kontrolisano da li vozači poštuju prava pešaka na pešačkom prelazu, ali i to da li pešaci poštuju saobraćajne propise - rekao je Radenković.

Prema njegovim rečima, u prethodnih nekoliko nedelja devet pešaka je poginulo na neosvetljenom delu puta i uglavnom su nosili tamniju garderobu.

 - Podsećamo na zakonsku obavezu pešaka koji se kreću putem van naselja, noću ili u uslovima smanjene vidljivosti da moraju biti osvetljeni. Da li će nositi svetloodbojni prsluk ili neku drugo reflektujuću materiju svejedno je, ali to će im povećati bezbednost. U novembru smo imali 12 poginulih pešaka. Od početka godine imamo manje poginulih pešaka nego što je to bio slučaj prošle godine. Ove je 110 i to je i dalje velika brojka i dalje su nam pešaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju uz vozače putničkih vozila - rekao je Radenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MODERNE ZADRUGE Posebnu ulogu imaju tzv. agregatori, posrednici koji objedinjuju više malih proizvođača