OD ZVERI NEMA NI TRAGA, NI SNIMKA: Nastavlja se potraga za crnim panterom kod Apatina

J. L.

15. 11. 2022. u 07:52

POTRAGA za panterom u okolini Apatina ovih dana nije urodila plodom, ali će ona biti nastavljena i narednih dana.

ОД ЗВЕРИ НЕМА НИ ТРАГА, НИ СНИМКА: Наставља се потрага за црним пантером код Апатина

Foto J. L.

Ekipe su u pripravnosti i čekaju dojavu da je zverka ponovo negde viđena.

- Čim se to desi spremni smo odmah da izađemo na teren. Tražili smo ga dronovima, kamerama visoke rezolucije i termovizijskim dronovima, ali ga nigde nismo primetili.

Novih prijava juče nismo imali - kaže Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

- Ukoliko ga uočimo, odmah će nam se priključiti stručnjaci Zoo-vrta na Paliću kako bi ga, koliko god to bude moguće, zbrinuli na adekvatan način.

Zver nalik na pantera poslednji put je snimljena u neposrednoj blizini Banje Junaković kod Apatina, te je taj snimak, napravljen sa udaljenosti od oko 140 metara, jedini opipljiv dokaz. Zasada postoje samo dva svedoka koja tvrde da su je svojim očima videla - poljoprivrednik iz Sonte Petar Sladić i jedna osoba iz Deronja, koja je boravila u Prigrevičkoj šumi.

- Pitaju me kada sam video ogromnu mačku zašto je nisam snimio. Pa ja sam krenuo da sejem ječam, a ne da slikam pantera - rekao je Sladić i objasnio kako je taj prizor izgledao.

- Šetao je mirno nasred njive. Stao, pogledao u nas i otišao u pravcu Svilojeva. Znam šta sam video, to nije bila obična mačka.

Meštani Apatina, Sonte, Prigrevice i okolnih mesta više ne znaju u šta da veruju. Realno, nije im svejedno jer znaju da postoji mogućnost da im se zver prikrade. Naročito ih je strah za decu. Međutim, u javnost su došle najrazličitije informacije, od kojih su mnoge lažne, te ljudima nije jasno da li je u pitanju nečija neslana šala i fotomontaža ili su zaista u opasnosti.

- Sada nam je malo lakše jer nije primećena u okolini, ali to ne znači da se neće pojaviti. To je ipak zver, koja god da je. Svi smo na oprezu, čuvamo decu, i životinje u štalama - kratko će Zvonko M.

Upozorenje građanima koje su izdali Opština Apatin i preduzeće "Vojvodina šume" i dalje je na snazi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili