VUJOVIĆ: Sadimo više od 50 hiljada sadnica širom Srbije

Novosti online

10. 11. 2022. u 12:55

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sa rukovodstvom opštine Ruma pošumljavanju Park šume Borkovac, koja će biti obogaćena sa oko hiljadu novih stabala.

ВУЈОВИЋ: Садимо више од 50 хиљада садница широм Србије

Foto: Ministarstvo

Pošumljavanje u Rumi realizuje se u okviru zajedničke akcije ministarstva i lokalnih samouprava, simbolično nazvane "Srbija sadi", a prema rečima ministarke Vujović u narednih nekoliko dana će biti posađeno više od 50 hiljada sadnica u 30 gradova i opština u Srbiji.

- Pošumljavanje je od velike važnosti za zaštitu životne sredine i čistiji vazduh u našoj zemlji. U opštini Ruma, pored Park šume Borkovac, u toku je i ozelenjavanje putnih pravaca na dve lokacije. Samo u ovoj opštini će biti posađeno više od 3.800 novih sadnica - rekla je Vujović.

Ministarka je navela da je resorno ministarstvo ove godine podržalo projekte pošumljavanja i ozelenjavanje u 43 lokalne samouprave, dodajući da su neki gradovi i opštine već završili projekte.

- Jesenju sezonu sadnje počinjemo zajedničkom akcijom, jer želimo da podignemo svest o značaju pošumljavanja za kvalitet životne sredine, a samim tim i za kvalitet života svih nas. Realizacija ovakvih projekata potrebna je u svakoj lokalnoj samoupravi, a naročito gradovima i opštinama u AP Vojvodini, gde je manja pošumljenost u odnosu na ostatak Srbije - istakla je Vujović.

Govoreći o ekološkim projektima u Rumi, Vujović je navela da su ove godine uz podršku ministarstva sanirane divlje deponije u Kraljevcima i Dobrincima, a kao najznačajniji projekat istakla je zamenu 50 godina stare mazutne kotlarnice u centru Rume.

- Nastavićemo da ulažemo u projekte koji daju rezultate i doprinose čistijem vazduhu, zdravijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu života. Sve aktivnosti koje sprovodimo iz godine u godinu, uključujući i pošumljavanje, u skladu su sa Zelenom agendom, čija je implementacija od ključnog značaja za dobrobit sadašnjih i budućih generacija - poručila je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)