DANAS NA SAJMU OBRAZOVANJA "ŠKOLSKI DAN": Predstavljanje škola, fakulteta, vrtića...

Lj.B.

27. 10. 2022. u 11:19

NA Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava u okviru štanda Ministarstva prosvete danas se održava "Školski dan", a biće predstavljene i učeničke zadruge, rekao je pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

ДАНАС НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА ШКОЛСКИ ДАН: Представљање школа, факултета, вртића...

Arhiva

On je naglasio da će rad i primere dobre prakse predstaviti više od 100 vrtića, osnovnih, srednjih, umetničkih i muzičkih škola, fakulteta, studentskih i učeničkih domova.

- Pored posebnog programa i predstavljanja koji pripremaju učenici i nastavnici umetničkih i muzičkih škola, učeničkih zadruga i srednjih škola, u posebnoj konferencijskoj sali biće organizovana predavanja i radionice o prevenciji nasilja u školama, novinama u završnom ispitu... Danas počinje školski dan. Na štandu ministarstva svoj rad i proizvode tokom celog dana predstaviće učeničke zadruge iz škola širom Srbije - rekao je Pašić.

On je naglasio da će oko 20 učeničkih zadruga predstaviti svoj rad i proizvode.

- U pitanju su predmeti različitih namena - šolje, suveniri, magneti, ukrasi, nakit, 3D štampanje, prodaja cveća, sušenje voća, presa za limenke, prerada i pakovanje voća i povrća, proizvodnja meda - samo su neke od aktivnosti kojima se učenici u školama bave zahvaljujući razvoju zadrugarstva - rekao je Pašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu