ČAČAK BEZ ZATVORA: Zbog renoviranja pritvorenici i zatvorenici u Kragujevcu

V. ILIĆ

19. 10. 2022. u 19:13

OKRUŽNI zatvor u Čačku preseljen je u Kragujevac.

ЧАЧАК БЕЗ ЗАТВОРА: Због реновирања притвореници и затвореници у Крагујевцу

Privatna arhiva

U novoizgrađeni Kazneno-popravni dom u tom gradu prešli su svi pritvorenici i zatvorenici, kao i najveći deo zaposlenog osoblja. Kako saznajemo, u Čačku su ostala tek četvorica službenika koji će čuvati prostorije i opremu Okružnog zatvora. Zvanično, razlog ove selidbe je kompletno renoviranje prostorija čačanskog zatvora koje bi, prema najavama, trebalo da traje oko godinu dana.

Kapacitet Okružnog zatvora u Čačku je bio 120 pritvorenih i zatvorenih. U njemu su uglavnom kaznu služile osobe osuđene na zatvorske kazne manje od šest meseci, kao i osuđeni u prekršajnim postupcima. Nova zgrada Kazneno-popravnog zavoda u Kragujevcu ima površinu od 22.000 kvadratnih metara i mesta za 500 osoba lišenih slobode.

Veliko je pitanje da li će se nakon renoviranja Okružnog zatvora u Čačku u njega ubuduće smeštati osuđenici ili samo pritvorenici.

Izmeštanje zatvora stvorilo je velike probleme za administrativno i čuvarsko osoblje koje će svakodnevno morati da putuje do Kragujevca i nazad. Osim toga, ostaje da se vidi kako će se nova okolnost odraziti na rad sudova i advokata.

Okružni zatvor u Čačku, kao i sve ustanove tog i sličnog tipa, pod ingerencijom su Ministarstva pravde, iako je često uvreženo pogrešno mišljenje da zatvorima upravlja Ministarstvo unutrašnjih poslova.

BONUS VIDEO - OTIŠLA JE SREĆNA: Otac Dejane (17) stradale na motoru kod Beške, još ne veruje da mu ćerke nema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)