NAPADNUTA UREDNICA NOVOSADSKE TELEVIZIJE: Emiliju Marić udarili u glavu tokom snimanja priloga

Novosti online

18. 10. 2022. u 08:51

UREDNICA Novosadske televizije Emilija Marić napadnuta je jutros tokom snimanja televizijskog priloga na Šodrošu u Novom Sadu.

НАПАДНУТА УРЕДНИЦА НОВОСАДСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Емилију Марић ударили у главу током снимања прилога

Foto: Printskrin

Na nju su fizički nasrnuli, udarili je u glavu i izbili joj telefon iz ruke huligani koji se lažno predstavljaju kao ekolozi.

Organizovana grupica navodnih ekologa već danima blokira prilaz Šodrošu i sprečava raščišćavanje terena za izgradnju četvrtog novosadskog mosta, koji je u planu grada Novog Sada ucrtan već 7 decenija, a ovog jutra napali su ekipu Novosadske televizije i novinarku Emiliju Marić.

Već juče su na blokadi puta u njihovim rukama uočene palice, koje su očigledno bile pripremljene za obračun sa neistomišljenicima, a danas su i bukvalno primenili fizičko nasilje nad jednom novinarskom ekipom.

UNS: Pronaći i kazniti napadača

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad i pretnje urednici Novosadske televizije Emiliji Marić i traži da policija identifikuje osobu koja joj je izbila telefon i upućivala uvrede. Kako je za UNS rekla Emilija Marić, zajedno sa snimateljem Lazarom Bogdanovićem jutros je otišla da snime početak radova na izgradnji mosta preko Dunava.

- Ja sam snimala mobilnim telefonom ono što se dešavalo, a neki od aktivista su nas prepoznali i krenulo je vređanje - đubre jedno, go…, imala si nesrećno detinjstvo, naćićemo te. Potom mi je jedna od njih prišla, udarila me i izbila telefon koji me je udario u glavu - kaže Emilija Marić.

Snimak napada postoji, pa UNS poziva policiju i tužilaštvo da identifikuju i podnesu prijavu protiv napadača na novinarku Emiliju Marić. UNS će ovaj napad prijaviti Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

Društvo novinara Vojvodine osudilo napad

Društvo novinara Vojvodine (DNV) osudilo je fizički napad i pretnje urednici i novinarki Novosadske televizije Emiliji Marić. U saopštenju Udruženje navodi da „Nije nikakva novina saznanje da novinarima prete, omalovažavaju ih i na sve druge načina otežavaju njihov rad.“

- Da li je Emilija Marić provokativnim pitanjima izazvala bes učesnika koji se izrodio u nasilje? Sve i da jeste, to nikako ne može biti povod fizičkom obračunu tim pre što ih je izrekla novinarka, pripadnica „slabijeg pola“. Dugo prikrivana – iza ispraznih zaricanja propisanih Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima UN, koja podrazumijeva da svako ima pravo na mišljenje bez uticaja sa strane, kao i pravo da traži, prima i širi informacije i ideje putem bilo kojeg medija, proklmacija EU o neometanom radu medija kao ključnog preduslova svakog istinski demokratskog društva koje osigurava medijski pluralizam i nezavisno isveštavanje – rivalstvo medijskih kuća i pogubna podela pripadnika redakcija na „režimske“ i tz. slobodne „nezavisne“ medije napadom na Emiliju Marić, prepoznatoj u predstavnici „druge strane“, potpuno je ogoljena i pozivom na linč je dovedena do apsurda – poručuju iz Udruženja.

BONUS VIDEO: NAJBOLjE KARIKATURE U SRBIJI: Otvorena izložba, počeo Festival “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!