TROJE POVREĐENIH PREBAČENO U BEOGRAD: Poslednje informacije o stanju vernika koji su, u Ovčar Banji, upali u Zapadnu Moravu

V. ILIĆ

13. 10. 2022. u 19:05

U BOLNICU u Čačku, posle obrušavanja visećeg mosta kod manastira Jovanja u Zapadnu Moravu, dovezene su dve osobe bez znakova života.

ТРОЈЕ ПОВРЕЂЕНИХ ПРЕБАЧЕНО У БЕОГРАД: Последње информације о стању верника који су, у Овчар Бањи, упали у Западну Мораву

Foto: V. I.

Kod njih je pokušana reanimacija koja, nažalost, nije uspela.

Hospitalizovano je ukupno 10 osoba.

- Od 10 hospitalizovanih, troje je transportovano u Spinalni centar na Institut Banjica u Beogradu – saznaju „Novosti“ u čačanskoj bolnici. - Dve osobe su u šok sobi, nisu životno ugrožene trenutno, stabilne su i njihovo stanje se prati. Tri se nalaze na Odeljenju ortopedije i dve na Odeljenju hirurgije, svi sa lakim telesnim povredama.

Očekuje se da će lakše povređeni biti pušteni iz bolnice tokom sutrašnjeg dana.

Podsetimo, nesreća se desila oko 11 časova kada su vernici iz Zvornika, Republike Srpske, na putu ka Manstiru Đunis svratili do manastira Jovanja i krenuli preko visećeg mosta. Od težine ljudi sajle na mostu su popustile i on se srušio, a u Zapadnu Moravu upalo je oko 20 ljudi.

Nažalost dve žene nisu uspele da prežive. Jedna se zapetljala u rečnu travu, dok je drugu poklopila sajla mosta.

Preostali putnici tokom dana smešteni su u manastir Preobraženje, gde je čitana molitva za utopljenike i zdravlje preživelih.

Inače, hodočasnici iz Zvornika putovali su ka manastiru Đunis, gde je trebalo da prisustvuju bogosluženju posvećenom Pokrovu Presvete Bogorodice, ali sada se ne zna da će da nastave hodočašće.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVNO: Pogledajte trenutak kad se srušio most kod Ovčar Banje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!