MOLITVA ZA UTOPLJENE I ZDRAVLJE PREŽIVELIH: Posle tragedije u Ovčar Banji turisti iz Zvornika prevezeni u manastir Preobraženje

V. ILIĆ

13. 10. 2022. u 15:27

POSLE tragedije koja se danas desila u Ovčar Banji, kada je most pod težinom hodočasnika propao i pao u ledenu Zapadnu Moravu, povređeni su prvo lekarski zbrinuti na mestu nesreće.

МОЛИТВА ЗА УТОПЉЕНЕ И ЗДРАВЉЕ ПРЕЖИВЕЛИХ: После трагедије у Овчар Бањи туристи из Зворника превезени у манастир Преображење

Foto: V. I.

Desetoro putnika iz Zvornika prevezeno je u Čačak, gde su hospitalizovani, troje sa teškim i sedmoro sa lakšim povredama.

Ostali putnici su, kako saznaju „Novosti“, prevezeni u manastir Preobraženje, gde će biti čitana molitva za utopljenike i zdravlje preživelih. Inače hodočasnici iz Zvornika putovali su ka manastiru Đunis, gde je trebalo da prisustvuju bogosluženju posvećenom Pokrovu Presvete Bogorodice, ali sada se ne zna da će da nastave hodočašće.

Podsetimo, kada su pukle sajle koje su držale viseći most i cela konstrukcija sa ljudima pala u Zapadnu Moravu, stradale su dve žene. Kako saznaju "Novosti", živote su u Zapadnoj Moravi izgubile Milena E. i Ljubica M. Jedna nastradala se zapetljala u rečnu travu, dok je drugu poklopila sajla mosta.

Prema informacijama "Novosti", obe žene su iz naselja Ulice, selo Čelopek, nadomak Zvornika, u kome mahom žive ljudi koji su tokom poslednjeg rata pobegli iz raznih mesta Bosne i Hercegovine i tu našli utočište.

Bile su hodočasnice, veoma pobožne, često su obilazile bogomolje SPC.

BONUS VIDEO - TURISTIČKA TURA ZAVRŠENA TRAGEDIJOM: Novinar "Novosti" u Ovčar Banji gde se srušio most

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)