STIGLI REZULTATI NADZORA: U radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo propusta - utvrđuju se detalji

Lj.P.

07. 10. 2022. u 13:24

U RADU Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta, pokazali su prvi rezultati nadzora, saznajemo nezvanično.

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ НАДЗОРА: У раду Центра за социјални рад у Вршцу било пропуста - утврђују се детаљи

Foto: J. J. Baljak

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića, koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu, preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako nezvanično saznajemo u Pokrajinskom sekretarijatu, inspekcija sve detaljno ispituje kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda, i svi za koje se ustanovi da su odgovorni snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako nam je rečeno, ne može biti jedan krivac.

J.B.

- Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo - rečeno nam je nezvanično.

- Sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Proverava se da li ju je i otac primio, mada se pretpostavlja da jeste, i da je to mogući okidač da počini ono što je uradio.

Otac, koji je najpre golim rukama zadavio sopstveno dete a zatim presudio sebi, i njegova supruga, odnosno majka deteta, kako saznajemo, nisu bili u brakorazvodnoj parnici, i on nije hteo razvod. Detetova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć, jer je suprug prema njoj bio nasilan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april