MONSTRUOZNI ZLOČIN UJEDINIO VRŠČANE: U petak protest ispred Centra za socijalni rad, zbog ubistva malene Petre

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 10. 2022. u 08:48

VRŠČANI, koji su sablažnjeni monstruoznim zločinom u kom je njihov sugrađanin Marko Budimirović (35) u kofi vode udavio svoju dvoipogodišnju ćerkicu Petru, pa se obesio o luster, najavili su da će u petak, 7. oktobra, od 13 časova protestovati ispred zgrade Centra za socijalni rad.

МОНСТРУОЗНИ ЗЛОЧИН УЈЕДИНИО ВРШЧАНЕ: У петак протест испред Центра за социјални рад, због убиства малене Петре

Centar za socijalni rad u Vršcu, Foto J. B.

Revoltirani građani upravo ovu ustanovu krive za nezapamćenu tragediju, koja se dogodila u utorak, a koja je potresla celu Srbiju.

U poruci, koja se širi društvenim mrežama, stoji zahtev da se utvrdi odgovornost svih zaposlenih u državnim institucijama, koji su učestvovali u donošenju odluke kojom je osoba psihički labilna i prethodno osuđivana za nasilje u porodici imala dozvoljen pristup maloletnom detetu bez nadzora, što je kao ishod imalo smrt tog deteta.

-Ovaj događaj, koji je potresao Vršac, jedan je od desetine smrtnih slučajeva usled nasilja u porodici u Srbiji samo u ovoj godini. Nažalost, potrebno je da se izvrši pritisak na državne institucije, kako bi pod budnim okom javnosti bile primorane da urade svoj posao. Zahtevamo i da se odgovorni sankconišu srazmerno načinjenom propustu – kaže aktivistkinja Zorana Crnojević.

Protest će, kaže, biti dostojanstven, uz poštovanje prema porodici nastradalog deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum