TRI BOŽURA ZA TRI HEROJA MILIĆA: Spomenik na Trgu u Kosovskoj Mitrovici

D. Z.

28. 09. 2022. u 07:13

PONOVO su, danas, oživeli moji sinovi. Moje je srce prepolovljeno, jedna polovina je tužna, a druga je vesela kada vidi ovaj narod koji je došao da ispoštuje moju decu.

ТРИ БОЖУРА ЗА ТРИ ХЕРОЈА МИЛИЋА: Споменик на Тргу у Косовској Митровици

Foto Sputnjik

Zahvaljujem se građanima Mitrovice koji su se okupili u ovom broju i odali poštu mojim sinovima.

Ovo je juče pred više stotina građana Kosovske Mitrovice, u blizini mosta na Ibru, kazala Nada Milić iz Kraljeva, nakon što je otkrivena spomen-ploča na trgu koji nosi ime njenih tragično nastradalih sinova - blizanaca, dvadesetogodišnjih Srđana i Bobana, oficira Vojske Jugoslavije poginulih na KiM tokom rata 1999, i Gorana koji je od tuge za njima preminuo godinu kasnije u Kraljevu, gde je iz Vučitrna izbegao sa roditeljima posle NATO agresije.

Foto D. Zečević

Iza spomen-ploče, na Trgu braće Milić, nalazi se i skulptura "Tri božura" koja simbolizuje žrtvu trojice braće Milić, a spomen-obeležje izgradili su Kancelarija za KiM i Privremeni organ Kosovske Mitrovice.

Okupljenim građanima obratio se i Borislav Tajić, zamenik direktora Kancelarije za KiM. On je rekao da božuri - spomenik braći Milić, najbolje simboliše vekovno stradanje srpskog naroda na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!