MINISTAR MOMIROVIĆ NAJAVIO LEPE VESTI: "U martu gotova obilaznica oko Beograda, rasteretićemo "Gazelu"

Novosti onlajn

26. 09. 2022. u 19:47

OBILAZNICA oko Beograda predstavlja najfrekventniji koridor koji trenutno radimo i očekujem da ćemo poslednjeg dana marta celu priču oko obilaznice preseliti u istoriju, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ НАЈАВИО ЛЕПЕ ВЕСТИ:  У марту готова обилазница око Београда, растеретићемо Газелу

Foto: MSGI

- Građani Srbije znaju da svakog leta preko mosta „Gazela“ kroz centar Beograda prođu milioni vozila koji tranzitiraju iz zapadne Evrope. Upravo zbog toga, obilaznica oko Beograda jeste najvažnija deonica i stoga je važno da je nakon više od 30 godina završimo. Moramo da omogućimo svim ljudima koji žive u Beogradu komfornu saobraćajnu komunikaciju, da ceo tranzit „pomerimo“ iz centra grada, da oslobodimo „Gazelu“ i uveren sam da ćemo to krajem marta i uraditi. - naveo je ministar i dodao:

- Veliki radovi su u toku, veliki izazovi su iza nas i očekujem da u narednih 6 meseci završimo ove radove - istakao je Momirović. 

Sektor 6 obilaznice oko Beograda proteže se od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok u dužini od približno 10 kilometara. Trenutno se radovi izvode na mostovima, tunelu Beli potok, petlji Bubanj Potok, lokalnom putu, kao i na glavnoj trasi. 

Foto: MSGI

 

Obilasku radova na izgradnji Sektora 6 obilaznice oko Beograda, na lokaciji buduće petlje Avala, prisustvovao je šef projekta i predstavnik „JP Putevi Srbije“ Aleksandar Kostadinović, koji je tom prilikom dodao da se koristi lepo vreme i da se danas radi jedan sloj asfalta na glavnoj trasi Sektora 6 u zoni petlje Avala. Šef projekta, gospodin Kostadinović, je dodao da je na Sektoru 6, 11 objekata, jedna velika petlja i tunel Beli potok. 

Pre obilaska radova ministar Momirović održao je sastanak u kampu kineske kompanije „Power China” na kome se razgovaralo o aktuelnim temama koje su vezane za nastavak izgradnje Sektora 6 obilaznice oko Beograda. 

Projekat Obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine. 

BONUS VIDEO:

BESEDA MILORADA VUČELIĆA: Na današnji dan pre 78 godina Loznica je oslobođena od fašista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024