NACIONALNI prosvetni savet (NPS) obratio se svim relevantnim naučnim institucijama sa molbom da daju stručno mišljenje o sadržaju udžbenika biologije za osmi razred, čiji je deo u kome se đacima objašnjava polni i rodni identitet izazvao veliku polemiku u javnosti.

Daki

16.09.2022. 10:10

Ma daj, vece gluposti nisam citao skoro. Ti u osmom razredu pravis geneticare od dece. Nemojte biti smesni. Kakve varijabilnosti i poremecaji hormona. To je znak za lecenje. Nema tu biranja. Ne trudite se da opravdate propagandu.

SramotA

16.09.2022. 10:36

Okupirani smo u svim segmentima drustva,nacionalni plan i strategija ne postoje,a sada su na red dosla deca tj obrazivni sistem. Drzava cuti jer smo na zalost kolonija,nemamo nezavisnost po ni jednom pitanju i slepo sledimo agendu koju nam namecu.

VEKI

16.09.2022. 11:27

To znači sledeće-kako ja shvatam ove njihove definicije: ja sam rođen- pol muško kao čovek, a u toku života se izjašnjavam da sam po rodnosti majmun, e sad ne znam dal majmun ili majmunica, ili se rodno opredeljujem da sam konj ili kobila. Znači po ovoj definiciji ja mogu da budem šta hoću i da u toku životne dobi menjam shvatanje o svom rodnom identitetu, pa čas sam majmun čas konj, čas ptica, a možda i reptil ili majmunica. E sad ako ljudi mogu da menjaju rodni identitet da li mogu to i životininje, pitam se? Imali malo pameti nege među ovim stručnjacima ili je i to zbogom?