STIŽU PLJUSKOVI U SRBIJU: RHMZ objavio upozorenje - promena vremena već večeras, sutra i grad

Novosti onlajn

15. 09. 2022. u 11:10

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je u 8.46 sati najnovije upozorenje na nepogode u Srbiji, a po njemu one kreću već večeras a ne sutra.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ У СРБИЈУ: РХМЗ објавио упозорење - промена времена већ вечерас, сутра и град

Foto: Tanjug

- Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U subotu (17. 9) grmljavinski procesi se očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji (17/18. 9) - navodi se u upozorenju za Srbiju na lokalno veću količinu padavina i pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Foto: Printscreen

Kako se navodi u posebnoj najavi, danas će biti toplo i vetrovito uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 27 na severozapadu do 34 na istoku.

Vremenska prognoza za naredne dane

U petak promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Najviša temperatura od 23 na severu Srbije do 32 stepena u Timočkoj Krajini i na jugoistoku.

U subotu na severu i zapadu Srbije oblačno i osetno hladnije s kišom, dok se na jugu i istoku Srbije i dalje očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Intenzivnije padavine uveče i u toku noći kada će početi da duva jak i olujni severozapadni vetar.

U nedelju hladno uz postepeno razvedravanje, a posle podne i uveče će severozapadni vetar biti u postepenom slabljenju.

Od ponedeljka do kraja sedmice hladno vreme za ovo doba godine uz maksimalne temperature od 15 do 20 stepeni, a prolazna naoblačenja s kišom se očekuju u ponedeljak i četvrtak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri