UZ BUNDEVE ĆE PEVATI I ČOLA: Kikinda se sprema za 37. “Dane ludaje”

R. Š.

13. 09. 2022. u 10:40

U Kikindi uveliko teku pripreme za najveću turističku manifestaciju po kojoj je ovaj grad poznat, za "Dane ludaje".

УЗ БУНДЕВЕ ЋЕ ПЕВАТИ И ЧОЛА: Кикинда се спрема за 37. “Дане лудаје”

FOTO: Promo

Ovogodiššnju, 37. godinu uzastopno, ova varoš će slaviti "banatsku bananu", pa će od četvrtka do nedelje sve biti u znaku narandžaste boje. Gradski trg biće najveća gostinska soba jugoistočne Evrope, ali i velika muzička pozornica, jer će biti održano pet koncerata velikih muzičkih zvezda, među kojima je Zdravko Čolić.

FOTO: R. Š.

Prvog dana, u četvrtak uveče, od 20 sati sviraće poznati violinista Jovan Kolundžija, a u petak su na programu čak dva koncerta. Najpre će, u 20 sati, pred publiku izaći grupa "Van Gog, a dva sata kasnije nastupiće "Kerber". Subota je glavni dan manifestacije i prava muzička poslastica, jer će u 21 sat veliki koncert u centru grada održati najveća balkanska muzička zvezda Zdravko Čolić. Na istom mestu u nedelju, u 20 sati, sviraće Dejan Petrović i njegov "Big bend".

FOTO: R. Š.

Turistička organizacija i Grad Kikinda ovim koncertima časte sugrađane, goste i publiku koja se očekuje sa svih strana, jer se ne naplaćuju ulaznice, pa čak ni parking.

Najveće, najteže i najduže tikve slave se u subotu po podne.

FOTO: R. Š.

Pre podne, od 10 sati pa tokom čitavog dana, posetioci će moći da se slade banatskim fruštukom, jer će na tezgama u centru biti neodoljivih specijaliteta ne samo do bundeve već i svih delikatesa banatske, vojvođanske, mađarske, rumunske, nemačke, bosanske i drugih kuhinja.

Ono čime se organizatori ponose jeste karneval maskirane dece, koji će centrom grada prošetati u petak po podne, od 16 do 17 sati. Biće to najlepši kostimirani defile najmlađih i najslađih Kikinđana, onih koji su još u vrtićima i odrastaju uz "Dane ludaje".

PROMOCIJA I U TEMIŠVARU

Turistička organizacija Kikinde predstavila je "Dane ludaje" ove godine u nekoliko gradova u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru i Zrenjaninu, pa čak i u Temišvaru.

V.N.

 

BONUS VIDEO: SOKAKOM POTEKLI POTOCI PIVA: Počinje tradicionalna manifestacija u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati