U SVOM DOMU KAD STIGNE STRUJA: Grad Kikinda i Fondacija "Humana srca" pomažu Zarićima da se skuće (FOTO)

R. Šegrt

10. 09. 2022. u 18:48

GRAD Kikinda i fondacija „Humana srca“ iz Beograda potpisali su protokol o saradnji, a porodica Zarić je prva kojoj će zajednički pomoći.

У СВОМ ДОМУ КАД СТИГНЕ СТРУЈА: Град Кикинда и Фондација Хумана срца помажу Зарићима да се скуће (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Srđan Zarić sa suprugom Marijanom i četvoro dece uzrasta od šest do 17 godina, sada žive kao podstanari u malom stanu. Uspeli su da kupe staru kuću sa velikom baštom, ali se nisu preselili, jer njihov novi dom nema ni struju ni vodu. Iako samo Srđan radi, veruju da će uspeti da saniraju kuću u Partizanskoj ulici. A da bi im život bio bar podnošljiv potrebno je najpre priključiti struju. Za to će se zajednički pobrinuti Grad Kikinda i "Humana srca". To su obećali i gradonačelnik Nikola Lukač i upraviteljka i osnivač fondacije Danijela Vasilijević.

Foto: R. Šegrt

- Moramo da iznađemo način i obezbedimo sredstva da pomognemo ovoj porodici da dobiju struju, ali i vodu i kanalizaciju. Kuću su sami kupili, a na nama je da im pomognemo. Sada imamo dobrog partnera sa kojim ćemo zajednički finansirati stvaranje osnovnih uslova za život ovih mladih ljudi i njihove dece – naveo je Lukač.

Foto: R. Šegrt

Fondacija „Humana srca“ , na sugestiju grada, brigu o Zarićima počela je još u junu. Tada su im obezbedili televizor, a sada su dobili kompletan školski pribor, nove zimske jakne i obuću, tablet računare za dečake.

- Sada ostaje da vidimo kako možemo da im pomognemo u građevinskom smislu, jer je kuća dosta stara. Zariće smo odabrali na sugestiju grada, jer imaju decu školskih uzrasta i velike potrebe – kaže Vasilijević.

Foto: R. Šegrt

Glava porodice Srđan Zarić radi kao službenik obezbeđenja i vrlo je zadovoljan na brizi koju mu pružaju grada i fondacija.

- Kuću smo kupili još pre godini u po, ali senismo preselili, jer je potrebno oko 120.000 dinara za priključak za struju. Dobili smo sve što je deci potrebno za zimu, ali čekamo struju. Mnogo smo zahvalni na svemu - kaže Srđan.

Fondacija „Humana srca“ osnovana je u aprilu ove godine i prve akcije realizuje u opštinama Bela Crkva, Varvarin i Blace.

VUKOVA ŽELjA

Osim najstarije Jelene (17), Zarići imaju Nemanju (13), Nikolu (11) i Vuka (6).

- Sve nas je osvojio najmlađi Vuk, koji je nedavno napunio šest godina. Poželeo je tablet i takav poklon je dobio i on i dvojica braće. Sestra je dobila novac pa će sama ispuniti neke svoje želje - navela je Danijela Vasilijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)